Rio 2016: Egy álom, ami valósággá vált!

Monica Puig tündérmeséje az olimpiai tenisztorna egyik legfantasztikusabb története.

Bármi történhet, lehet akármilyen tapasztalatod egy döntőben, egy ilyen pár óra előtt nem ez számít. Egy mérkőzés ahol a nemzetednek olimpiai aranyérmet nyersz, és te két vagy három szett végén kimondhatod, olimpiai bajnok vagy! Monica Puig ebben a fináléban egy újabb nagy skalpra készült, ahol az Australian Open bajnoknője, a német Angelique Kerber volt az ellenfél.

Ebben a pillanatban még ő sem fogta fel mi történt Kép forrása: tvline.com

Ebben a pillanatban még ő sem fogta fel mi történt
Kép forrása: tvline.com

Nehéz arra kifejezést találni, amit a döntőben a puerto ricoi teniszezőnőtől láthattunk, de hát egyszerűen elképesztő volt. Ritkán tapasztalhatunk olyat, hogy egy Grand Slam bajnokot ennyire leütnek a pályáról, de hogy miről is volt itt szó? Monica Puig kicsit talán megszeppenve kezdett, majd rögtön visszabreakelt és a játszma végén megszerzett újabb breaknek köszönhetően nyerte az első szettet. Kerber nem ijedt meg, akkor sem amikor már nem kellett sok Puig győzelméhez, és akkor sem amikor fontos játékokat kellett megnyernie, hogy életben tartsa magát- kiegyenlített. Ekkor azt lehetett gondolni, hogy a német kezdi megrázni magát és mégis a rutin diadalmaskodik. Ami viszont ezután jött, tényleg nehezen elképzelhető. Puig tenisze olyanná vált, mint aki magához vett egy ágyút, megtöltötte puskaporral és elkezdett lövöldözni. Kerber a döntő szettben állandó védekezésre kényszerült, hiszen ellenfele irdatlan erővel leküldte őt a pályáról és olimpiai bajnok lett.

Monica Puig az olimpia egyik legnagyobb meglepetését érte el, ráadásul elképesztő, milyen kvalitású ellenfeleket győzött le. A legyőzöttek sorába csak írjunk három nevet: Muguruza, Kvitova, Kerber- összesen 4 Grand Slam cím, de hát ez mit sem számított.

Kiemelt kép forrása: si.com

A hozzászólások le vannak zárva.