Babos Timi negyeddöntőzik Cincinnatiban!

Legrangosabb teniszező(nő)nk selejtezősként jutott ilyen messzire, nem akárkiket legyőzve. Következő ellenfele Garbine Muguruza (3.) lesz.

A főtábla első fordulójában az amerikai szabad-kártyás Chirico-val játszott. A világranglista 84. helyezettje megnehezítette a soproni lány dolgát. Mindkét félnek volt esélye a másik fölé kerekedni, de Timi élt jobban a lehetőségekkel, végül ez döntötte el a mérkőzés végkimenetelét (6/4 6/4).

Chirico után következett egy komolyabb név, Belinda Bencic (13.). A svájci tehetséggel szemben is jól játszott, mi több, adogatóként alig adott esélyt a világranglista 27. helyezettjének. Az első szett egy break-váltással kezdődött, majd a felek a szervák mögött magabiztossá váltak. A hajrában jött a fordulat, amikor Babos fogadóként nyerte meg a nyitójátszmát (még a szett közepén is volt 3 break-labdája). A folytatás már nem volt ennyire szoros. A második játszma elején Timi kétszer, Bencic egyszer nyert fogadó játékot, az ebből fakadó különbségek fennmaradtak, mi több, Timi növelte is az előnyét, így 7/5 6/2-re nyert a legjobb 32 között.

A nyolcaddöntőt tegnap vívta meg egy korábbi GS-döntős, Dominica Cibulkova (8.) ellen. A szlovák hölgy egyre jobb formának örvend, így ezen a meccsen is magabiztosan vonulhatott ki a pályára. A 3-szoros wimbledoni döntős (párosban) azonban már az elején jelezte neki, hogy nem vár rá könnyű nap. Babos 3/1-es vezetésre tett szert, innen viszont elveszítette az első szettet, Cibulkova nagyot fordított. A második játszma elején akár a szett- és break-előny is meg lehetett volna számára, de Timi két fogadóelőnyt hárítva nyerte az első játékot. A magyar teniszezőnő nem sokkal később elvette Cibulkova adogatását, majd nagy csata következett, két maratoni játék követte egymást, de mindketten hozták saját game-jüket. Több esemény nem történt, Timi magabiztosan kiegyenlített, majd váratlanul, nagyon simán megnyerte a harmadik szettet is: 4/6 6/3 6/1.

Menetelésével nagy sikert ért el, egyéniben még sohasem jutott el a negyeddöntőig Premier tornán. „A parádé” a Roland Garros címvédője, Garbine Muguruza ellen folytatódik.

GRATULÁLUNK, CSAK ÍGY TOVÁBB! 🙂

A kiemelt kép forrása: twitter.com/CincyTennis

A hozzászólások le vannak zárva.