Cincinnati 2016: Jöjjön a végjáték!

Szombatról-vasárnapra virradóra az elődöntőket rendezik meg Cincinnatiben. A felső ágon tulajdonképpen a papírforma érvényesült, alul két olyan játékos elődöntőzik, akire ráfér a siker.

Murray még nem vesztett játszmát Cincinattiben Kép forrása: livetennis.com

Murray még nem vesztett játszmát Cincinattiben
Kép forrása: livetennis.com

Andy Murray a torna első kiemeltjeként menetel, és eddig úgy tűnik friss olimpiai bajnokként nem szenved önbizalomhiányban. Az ausztrál Bernard Tomic hiába győzte Kei Nishikorit, a brit ellen 1-1 adogatás elvesztése elegendő volt ahhoz, hogy két szettes vereséggel búcsúzzon a tornától. Murray az első játszmában a szett közepén, majd a másodikban a lehető legjobbkor nyerte el ellenfele szerváját. A brit elődöntős ellenfele a Milos Raonic-Dominic Thiem párharcból került ki, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagy harcra számíthattunk, a kanadai mégis könnyedén nyert két játszmában 6/3 6/4-re. Talán meglepetés, hogy nem volt nagy küzdelem a két játékos között, azonban Raonic 94 %-ban nyerte a pontokat az első adogatása mögött, így nem igazán csodálkozhatunk.

DImitrovnak minden egyes győzelem fontos lehet Kép forrása: atpworldtour.com

DImitrovnak minden egyes győzelem fontos lehet
Kép forrása: atpworldtour.com

A negyeddöntők után Marin Cilicnek honfitársa Borna Coric két szívességet is tett. Előbb a nyolcaddöntőben megverte Rafael Nadalt, majd egy szett játék után visszalépett a legjobb 8-ban való küzdelmektől. Cilic így egy nagyot szusszanhat, az elődöntőben pedig Grigor Dimitrovval csap össze. A bolgár akinek mostanában közel sem úgy ment a tenisz, ahogy azt ő szerette volna, egy Tiebreakes szett után a hazai közönség legnagyobb bánatára megtörte Steve Johnsont. Dimitrovnak nem kellett másfél óra, hogy 7/6 6/2-re legyőzze amerikai ellenfelét.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.