Sport hátán sport!

2016. augusztus 21.
by cort

Alig kezdődött máris a vége felé közeledik (időközben befejeződött) az Olimpia! De még, hogy kezdődött? Sebtében két arannyal üzentük a világnak, hogy ezt mi kérem nagyon komolyan gondoltuk, és ebből a lendületből semmit sem veszítettünk egészen a végéig. Szusszanásnyi egy hét vár ránk éjszakai sport nélkül és kezdődik a US Open.

Tervezőként odavagyok a sport-ruhákért, és ezen belül a teniszruhákért. Az olimpia adott aktualitást annak, hogy megrajzoljam őket a kezdetektől – na nem Ramszesztől, ők még nem teniszeztek – hanem a tenisz sport kezdetétől napjainkig lássuk egybe, hogyan változott a viselet. Évről-évre pontosan követhető nem csak a különböző korokra jellemző divat, hanem maga a sport fejlődése, alakulása is.

13950534_1445907055426180_171658663_oEleinte könnyű délutáni úri passzió volt ütögetni kicsit, olyan ruhákban amikben a puszta lét is kényelmetlen, nemhogy lehajolni vagy futni a szerva után. Ezért ezt ki is hagyták, futott a labda után valaki más. Idővel váltak a ruhák egyre sportképesebbé, merészebbé, fokozatosan alkalmazkodva a tenisz játék kívánalmaihoz, úgymint fut, csúszik, lehajol, üt, majdnem repül és úszik a levegőben napsütésben, esőben, füvön és salakon. Aztán egyszer csak fordult a trend, és mára a sportviseleteknek lett meghatározó szerepe a hétköznapi divatra, és mindeközben a sportruházat már nyugodtan mondható elegánsnak. A sportszergyártók naponta varázsolnak valamit a ruhákkal, cipőkkel amik még inkább támogatják a sportolót. A egészséges élet divatja a legjobb trend, így szépen lassan elvékonyult a határ a sportruházat és az utcai viselet között, olyan az anyaguk, a fazonjuk, a színeik. Ugye a sportosan elegáns ismerős mindenkinek?

Burda Anna

A galéria képei tovább nagyíthatók.

A hozzászólások le vannak zárva.