US Open 2016: Érvényesült a papírforma Fucsovics első GS-meccsén

Megilletődött kezdés után azért a világranglista 155. helyezettje megnehezítette Nicolas Almagro dolgát.

Sávolt Attila 2003-as Roland Garros-szereplése óta 53 Grand Slam-torna eseményeit kellett követnünk anélkül, hogy honfitárs férfinak szurkolhattunk volna. Fucsovics Márton szakította meg a szériát, miután a 2016-os US Open-en sikerrel vette a kvalifikációt, így feljutott a főtáblára.

Első felnőtt-Grand Slam-mérkőzését a korábbi top 10-es, spanyol Nicolas Almagro-val játszotta. A 24 éves nyíregyházi teniszező nem a legkellemesebben esett át a tűzkeresztségen, hiszen hispán vetélytársa megnyerte a mérkőzés első 5 játékát, ez pedig természetesen megalapozta az első szett végkimenetelét. A második játszma kezdete is hasonlóan alakult, Marci újra elszenvedett két break-et, de ezúttal a másodikra azonnal válaszolt, s a szett hátralevő részére „nem adta vissza a terepet” Almagro-nak, de az az egy break különbség kitartott.

A magyar teniszező a harmadik játszmára teljes mértékben méltó ellenféllé vált. Bár a kezdet megint nem volt kecsegtető, de az első pillanatoktól kezdve igyekezett megszűntetni a kétjátéknyi differenciát. A jég végül pont a legjobbkor tört meg, amikor Almagro már a győzelemért szervált. Fucsovics azért gondoskodott arról, hogy a befejezés ne legyen olyan könnyű. A harmadik szettet végül rövidítés zárta le, ahol csak úgy szálingóztak a fogadópontok.  Még egy játszmalabdája is volt, de nem tudta kihasználni 6-5-nél. Ezután már csak egy pontot szerzett, Almagro 9-7-re megnyerte a szett 13. játékát, s így a mérkőzést is.

Végeredmény: Nicolas Almagro (spanyol) – Fucsovics Márton 6/1 6/4 7/6(7)

Ha csak az utolsó „másfél szettet” vesszük figyelembe, akkor nem volt ez egy rossz debütálás egy legrangosabb kategóriájú tenisztornán. A mérkőzés izgalmasabb etapja során megdolgoztatta jó képességű ellenfelét. Remélhetőleg ez a NY-i túra pozitív hatással majd Marci szezonjára, s karrierjére is.

A kiemelt kép forrása: frisshirek.hu

A hozzászólások le vannak zárva.