US Open 2016: Babos Timi őrületes meccset nyert meg az első körben!

A 20 éves Barbara Haas az 5/0-s vezetésért is szervált a döntőszettben!

Az elmúlt két nap elé pozitívan nézhettünk, ami a magyar teniszt illeti. Fucsovics Márton hétfőn debütált GS-főtáblán a felnőtt mezőnyben, kedden pedig Babos Tímea (32.) játszotta le első egyéni meccsét kiemeltként a legmagasabb versenykategóriában.

A 24 éves soproni lány még fiatalabb vetélytársat kapott az első fordulóban, az osztrák Barbara Haas személyében, aki a világranglista 141. helyén áll és a kvalifikációból érkezett. A két hölgy még sohasem játszott egymás ellen, a kölcsönös ismeretlenség pedig meg is mutatkozott a mérkőzés „cselekményében”. Már az első játékokban kiélezett küzdelem zajlott, mialatt végbe ment egy break-váltás is. Ezután érvényesülni látszódott a papírforma, Timi ki is harcolta az 5/2-es vezetést. Innen azonban sajnos elveszítette a szettet: Haas megnyert zsinórban 5 játékot.

A második játszma nem volt ennyire fordulatos. Nem is volt erre szüksége Timinek a hátrány tudatában. Helyén kezelte a szituációt, így nagyon magabiztosan szervált. Mindössze egy break-labdája volt Haas-nak. Ez az után volt, hogy elvette Babos az osztrák szerváját, visszajönni azonban nem tudott, így mondhatni, simán kiegyenlített.

A legdrámaiabb percek a mindent eldöntő, harmadik szettben érkeztek el. A magyar teniszezőnő szénája hirtelen nagyon rosszul állt, az első 4 játék elvesztésével. Osztrák ellenfele az 5/0-s vezetésért adogatott, de Babos elismerésre méltó mentalitásáról tanúbizonyságot téve nem adta oda a mérkőzést! Felállt a padlóról, s ha azt plusz egy Haas-játékot nem vesszük figyelembe, szinte ugyanaz történt meg, mint az első szettben, csak a szerepek cserélődtek fel. A 2 óra 43 perces thrillert meg is nyerte a legelőkelőbb teniszezőnk, aki az alábbiakat nyilatkozta a meccs kapcsán:

„Lényeg a lényeg, szó szerint a győzelem! Nagyon-nagyon örülök, hogy valahogy sikerült nyernem és kiküzdenem ezt a meccset! Nagyon nehéz volt, hiszen az első játszmát 5:2-ről veszítettem el, a döntő szettben pedig 0:4 is volt…Ez nagyon-nagyon nagy „fejjáték” volt. Persze voltak olyan dolgok, amelyek picit ellenem szóltak. Hiszen itt még sohasem nyertem egyesben meccset, most viszont kiemeltként olyan ellenfelem volt, akit le kellett győznöm. Ez nyomást jelentett, de mellettem szólt, hogy mégiscsak én vagyok a kiemelt, aki a 34. helyen áll. Ez a tudat pedig átsegített a holtpontokon. A nagy előnyről elveszített első szett után sikerült megnyernem a második játszmát, akkor megőriztem a vezetést. A döntő szett elején túl agresszívan, majd túl passzívan játszottam. Az ellenfelem pedig elég jól teniszezett…0:4 volt, de hittem abban, hogy fogom bírni és még vissza tudom küzdeni Magam. Az ellenfelem még sohasem volt olyan pozícióban, hogy meccset nyerjen Grand Slamen egy kiemelt ellen, bíztam abban, hogy megremeg a keze. Mindkettő valóra vált! Nagyon-nagyon boldog vagyok! Kaptam egy újabb lehetőséget arra, hogy a következő körben jobban játsszak. Ez egy picit hasonlít a cincinnati versenyre. Remélem, hogy a következő meccsemen már jobb leszek!”

(via)

Következő ellenfele a holland Richel Hogenkamp lesz, aki még hátrébb, a 162. helyen áll a világranglistán, győzelem esetén jó eséllyel Simona Halep (6.) érkezhet a legjobb 32 között.

Timi egyébként három számban is indul a US Openen, az egyéni mellett a női- és a vegyes párosban is. Előbbiben természetesen Yaroslava Shvedovával, akivel a torna 3. kiemelt duóját alkotja, míg vegyesben az amerikai Butorac-kal indul el. Érdekesség, hogy ha sikerrel veszik az első fordulót, a másodikban akár Shvedova ellen léphet pályára.

SZÉP VOLT TIMI, CSAK ÍGY TOVÁBB!

A kiemelt kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.