WTA: Kerber – Cibulkova döntőt rendeznek Szingapúrban

Az első helyen kiemelt Angelique Kerber és a hetedik helyen rangsorolt Dominika Cibulkova jutott a 7 millió dollár összdíjazású WTA Finals vasárnapi fináléjába. 

cibulkova-singapore-2016Elsőként a szlovák Dominika Cibulkova kvalifikálta magát a döntőbe, aki egy rendkívül fordulatos mérkőzésen 1-6 7-6 6-4 arányban győzött az orosz Svetlana Kuznetsova ellen. A csoportmérkőzések során két vereséget elszenvedő, de a román Simona Halepet két játszmában legyőző Cibulkova álmosan kezdte a meccset, a tornára utolsó pillanatban kijutó Kuznetsova ezzel szemben villámrajtot vett, és alig fél óra alatt 6-1 arányban abszolválta az első szettet. A folytatásban szorosabb lett a játék képe, ahol a rövidítés után végül a szlovák játékos örülhetett. Az igazi izgalmak a döntő felvonásban jöttek. Cibulkova gyorsan breakelt, de az előny hamar elfogyott, és alig negyed órával később már 4-2-t mutatott az eredményjelző, igaz, ekkor már Kuznetsova javára. A mérkőzés azonban még tartogatott egy csavart, Cibulkova előhúzta tartalékait, és néhány látványos labdamenetnek is köszönhetően 6-4-re megfordította a játszmát, és jutott a holnapi fináléba.

A döntő másik résztvevője a világelső Angelique Kerber lesz, aki a címvédő Agnieszka Radwanskával találkozott, de az előzetesen várt szoros mérkőzés elmaradt. A tornán eddig százszázalékos Kerber simán, 6-2 6-1-gyel búcsúztatta a magához képest sokat hibázó Radwanskát.

A. Kerber (német, 1.) – A. Radwanska (lengyel, 2.) 6-2 6-1

D. Cibulkova (szlovák, 7.) – S. Kuznetsova (orosz, 8) 1-6 7-6 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.