Murray egyre jobb úton a világelsőség felé

Papírforma győzelem Bécsben. Andy Murray újabb lépést tett a világelsőség megszerzése felé.

Tsonga így ünnepelte a fináléba jutását Kép forrása: dailymail.co.uk

Tsonga így ünnepelte a fináléba jutását
Kép forrása: dailymail.co.uk

Az osztrák fővárosban már az első napokban megkezdődtek a meglepetések, hiszen a második kiemelt Tomas Berdych, valamint a Shanghaiban finálét játszó Roberto Bautista Agut is búcsúzott. Utóbbi a hazai közönség nagy mértékű boldogságát okozta, hiszen a spanyol kiejtője Jurgen Melzer volt. A következő fordulót Melzer már nem élte túl, azonban ennél is nagyobb szenzáció volt Dominic Thiem kiesése. A topkiemeltek tehát rendre a nyolcig sem mentek el, kivéve az első helyen jegyzett Andy Murrayt. A brit kétszer játszott a legjobb nyolcig döntő szettet, majd Isnert már könnyen legyőzte, Ferrer elleni mérkőzése helyett pedig pihenhetett a döntőre. A másik ágon a francia Jo-Wilfried Tsonga aki egészen az elődöntőig könnyen menetelt, hatalmas küzdelemben búcsúztatta Ivo Karlovicot és tavaly Shanghai után ismét tornadöntőbe került.

Murray fogadhatta a gratulációt a döntő után Kép forrása: skysports.com

Murray fogadhatta a gratulációt a döntő után
Kép forrása: skysports.com

Az első játszmában Tsonga hamar elvesztette az adogatását. Hiába volt esélye a franciának megcsinálnia első szervajátékát, Murray a harmadik break labdát már nem hagyta kihasználatlanul. Tsongának mindösszesen annyit sikerült az első szettben elérnie, hogy ne dupla break hátrányba fejezze be az első szettet. Murray remekül játszott a saját adogatásai mögött, csak 7 pontot veszített ebben az 5 gameben. A brit hamar elvette újra ellenfele adogatását. Ennek ellenére az a tény, hogy Tsonga nem került dupla break hátrányba, ráadásul erre Murray 3 lehetőséget pazarolt el, visszaadta a torna hatodik kiemeltjének önbizalmát. Tsonga a második szettben már partiban volt a világelsőségre törő riválisával, azonban a rövidítés megnyerése után Murray 2014 után visszaült a bécsi trónra.

Andy Murray tornagyőzelmével kevesebb, mint 2000 pontra feljött Novak Djokovicra, és ha minden jól alakul számára, Párizs után új világelső lesz több mint 2 év után.

Kiemelt kép forrása: sportxe.com

A hozzászólások le vannak zárva.