Jövő héten kezdődik a harmadik IPTL

2016. november 27.
by cort

Idén december 2 és 11 között rendezik az International Premier Tennis League-et. Néhány mondatban bemutatjuk ezt a különleges, és rendkívül szórakoztató “buli tenisz tornát”. 

Az International Premier Tennis League ötletgazdája az indiai páros-specialista, Mahesh Bhupathi. Ennek megvalósítását nem kapkodta el. Az anyagi és szellemi támogatottságnak hála már 2013 májusában tudni lehetett, hogy a közeljövőben el fog indulni egy olyan eseménysorozat, mely a teniszt és a csapatversenyt egy újabb dimenzióban – a Davis- és a Fed-kupa után – egyeztetheti össze. Bár a Távol-Keleten és Délkelet-Ázsiában régóta rendeznek profi tenisztornákat, de Kínát és Japánt leszámítva nem nagyon voltak még olyan események a térségben, melyek a mezőny minőségének szempontjából felérne egy Masters tornával (hozzá kell tenni, hogy a Szingapúrba költöző WTA VB előrelépés e téma kapcsán).

Amit a szabályokról tudni érdemes 

A két csapat öt szettet játszik egymás ellen. Egy férfi egyes, egy női egyes, egy férfi páros, egy vegyes páros és egy “legendás” egyes szettet. A szett megnyeréséhez 6 játék szükséges, ám 5-5-nél rövidítés dönt. Az a csapat nyer, amelyik az 5 szett során több játékot nyer. Egyenlő állásnál egy férfi egyes “champions tie-break” (10 pont megnyeréséig tart) dönt.

Fontos tudni még azt hogy…

  • 40-40-nél mindent eldöntő pont van, a fogadó választhat előny és egyenlő oldal között
  • hálót érintő szerva esetén a labdamenet folytatódik tovább
  • a csapatok minden szettben elhasználhatnak egy ún. “power point”-ot, de csak fogadóként!! Amennyiben ezt a “power point”-ot meg is nyerik, azzal két pontot szerez a csapat egy labdamenet megnyerésével (pl.: 30-30-nál egy jól kihasznált “power point”-tal egyenest a játékot is meg lehet nyerni)

Idén négy csapat (Singapore Slammers, Japan Warriors, UAE Royals, Indian Aces), három helyszínen (Japán, Szingapúr, India) csap össze.

A hozzászólások le vannak zárva.