Kihagyás vár Petra Kvitovára

2016. december 21.
by DGM96

A kétszeres wimbledoni bajnokra még kedd reggel támadott egy férfi, késsel. A 26 éves cseh hölgy azonnali műtétre szorult, amit már el is végeztek.

Cseh lapértesülések és a teniszezőnő “stábja” szerint sem volt a támadásnak személyes indítéka, egyszerű betörési kísérletről van szó. Kvitová támadója a feltételezések szerint egy 35 éves férfi. A prostejovi házba úgy jutott be, hogy gázszerelőnek adta ki magát, hitelessége miatt pedig gond nélkül beengedte őt az 5-szörös Fed Kupa győztes. Bejutása után a férfi rögtön kést rántott elő és az önmagát védeni próbáló Kvitová bal, tehát az ütőkezét sebesítette meg több helyen, mind az öt ujján és az ínszalagjain. Az elkövető néhány értéket elvitt a házból.

Kvitovát azonnal a kórházba szállították, de elmondása és szóvivője szerint is jól viseli a történteket. A műtétet szerda reggel végezték el és 3 óra 45 percig tartott körülbelül. Jól sikerült az operáció, ám három hónapot ki kell hagynia, teniszezői karrierje nincs veszélyben.

Wimbledon kétszeres bajnoka (2011, 2014) az idei évet a világranglista 11. helyén zárta az évet. Legfontosabb győzelmei a szezon végén születtek, Zuhaiban megnyerte a WTA Elite Trophyt, és meghatározó szerepet vállalt Csehország 5. Fed Kupa sikerében.

Mihamarabbi jobbulást, Petra!

A kiemelt kép forrása: apiainternational.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.