Forbes: Federer a legjobban fizetett teniszező

2016. december 27.
by cort

Hiába hagyta ki az év második felét, hiába nem nyert tornát Roger Federer, továbbra is a svájci fenomén a világ legjobban fizetett teniszezője. 

Az amerikai Forbes magazin listája alapján a svájci Roger Federer a legjobban fizetett játékos a 2015 és 2016 júniusa közötti időszakot vizsgálva. Federer összbevétele – ami a pénzdíjak mellett a szponzori bevételeket is tartalmazza – 67,8 millió dollár volt.

Bár Federer eredményei elmaradtak a legjobbakétól, a pályán kívüli bevétele közel duplája az őt követő Djokovic-énak. A volt világelső a tizenkét hónap alatt 60 millió dollárt keresett a különböző szponzorainak és fellépéseinek köszönhetően, és 7,8 millió dollár bevételre tett szert a tornák pénzdíjaiból. Az adott időszakban csak három sportoló, Cristiano Ronaldo, Lionel Mess és LeBron James keresett több pénzt Federernél, aki a karrierjét tekintve nem kevesebb, mint 560 millió dollárt kasszírozott.

Federer mögött a világranglista második Novak Djokovic áll 55,8 millióval, akit Rafael Nadal (37,5) és Kei Nishikori (33,5) követ.

A hozzászólások le vannak zárva.