Mindkét Williams lány búcsúzott Aucklandben

2017. január 4.
by cort

A sorsolás után még úgy tűnt, hogy akár Williams házi döntőt is hozhat az ASB Classic WTA International női tenisztorna Aucklandben, ma azonban mindkét korábbi világelső búcsúzott a tornától.

Nyolcvannyolc ki nem kényszerített hibát egy 22-szeres Grand Slam-győztes sem úszhat meg büntetlenül, így a vártnál korábban búcsúzott Serena Williams, akit a szintén amerikai Madison Brengle győzött le három játszmában, igaz az Aucklandben karrierje során első alkalommal pályára lépő amerikai játékos helyzetét nem könnyítette meg az erős szél sem. “Ugyanolyan körülmények között játszottunk, de talán Madison játékát jobban segítette a szél. A körülményekhez jobban alkalmazkodott, és jobban játszott mint én, de nem hiszem, hogy valaha is 88 hibát ütöttem volna. Majd megnézem a google-n.” – nyilatkozta Serena, aki a hibák mellett hadilábon állt a break lehetőségek kihasználásával is.

Serena nővérét is hiába keressük a legjobb nyolc között, Venus karsérülés miatt volt kénytelen visszalépni a tornától. “Imádom ezt a tornát és nagyon szomorú vagyok, hogy vissza kell lépnem, de örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy ismét itt lehessek.” – mondta a 2015-ös bajnok.

M. Brengle (amerikai) – S. Williams (amerikai, 1.) 6-4 6-7 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.