AusOpen 2017: A hölgyeknél is kialakult a legjobb nyolc mezőnye

2017. január 23.
by cort

Meglepetések nélkül folytatódtak az Australian Open női egyes küzdelmei.

Elsőként a második helyen kiemelt Serena Williams lépett pályára, aki két szoros játszmában győzött a cseh Barbora Strycova ellen. A cseh hölgy különösen az első szettben szorongatta meg a volt világelsőt, háromszor is breakelőnybe került, de Williams mindhárom alkalommal azonnal válaszolni tudott, majd a játszma végén a nyolcadik szettlabdáját kihasználva hozta az első felvonást. Az igazi erőpróba most következik Serena számára, a negyeddöntőben a rendkívül magabiztosan, játszmaveszteség nélkül menetelő Johanna Kontával találkozik.
A tavalyi elődöntős brit hölgy az egész tornán bombaformában teniszezik, és ahogy az várható volt, simán hozta az első szettet az Ekaterina Makarova ellen. A második játszmában az orosz játékos kezdett jobban, de a 4-1-es előny is kevésnek bizonyult, Konta zsinórban öt játékot nyerve, 6-4 arányban abszolválta a szettet.

Búcsúzott az utolsó ausztrál is Forrás: twitter.com

Búcsúzott az utolsó ausztrál is
Forrás: twitter.com

Serena Williams és Johanna Konta továbbjutása után már csak az volt a kérdés, hogy tovább folytatódik-e Mirjana Lucic-Baroni szárnyalása, vagy az amerikai Jennifer Brady a selejtezőből feljutva alkot maradandot. A mérkőzést végül a horvát játékos nyerte, és 1999-es wimbledoni menetelése után jutott egy Grand Slam torna negyeddöntőjébe. Lucic-Baroni a nyolc között a cseh Karolina Pliskovával találkozik, aki két szettben búcsúztatta Daria Gavrilovát, a még utolsó versenyben lévő ausztrál játékost.

Eredmények:

S. Williams (amerikai, 2.) – B. Strycova (cseh, 16.) 7-5 6-4
J. Konta (brit, 9.) – E. Makarova (orosz, 30.) 6-1 6-4
M. Lucic-Baroni (horvát) – J. Brady (amerikai, Q.) 6-4 6-2
Ka. Pliskova (cseh, 5.) – D. Gavrilova (ausztrál, 22.) 6-3 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.