AusOpen 2017: Garantált a svájci finalista Melbourneben

Roger Federer-Stan Wawrinka elődöntőt rendeznek a felső ágon. Ennek kialakulása nem nagyon lehetett kérdés. 

Wawrinka három játszmában búcsúztatta Tsongát Kép forrása: indianexpress.com

Wawrinka három játszmában búcsúztatta Tsongát
Kép forrása: indianexpress.com

Jo-Wilfried Tsonga a visszavágásra készült Stan Wawrinka ellen, utolsó mérkőzésükön a svájci pont a Roland Garros közönsége előtt győzte őt le. Az első játszmában nem lehetett megrendíteni egyik játékost sem az adogatása mögött, így egyértelmű volt, hogy csak a rövidítés döntheti el, ki szerez vezetést. A Tiebreaket követően Wawrinka végig előnyben teniszezve került szettelőnybe, ez Tsongát ez mégsem zavarta össze. A francia ma nem teniszezett rosszul, azonban a második játszma befejezése kulcsfontosságúnak bizonyult. A 2008-as döntősnek csupán két adogatását kellett volna hoznia az egyenlítéshez. Tsonga hiába kapta meg az esélyt, nem élt vele, ez el is döntötte a találkozót. A harmadik játszmában minden fontosabb játékot Wawrinka nyert meg, és három játszmát követően robogott az elődöntőbe. Wawrinka mióta túlélte a Klizan elleni 5 szettes drámát, egyre meggyőzőben teniszezik. Jó esélyekkel vághat neki az elődöntőnek is.

Federer vettet véget az idősebbik Zverev testvér menetelésének Kép forrása: ausopen.com

Federer vettet véget az idősebbik Zverev testvér menetelésének
Kép forrása: ausopen.com

Nagy csoda volt Andy Murray legyőzése, azonban a 17-szeres Grand Slam bajnok Roger Federert már nem tudta megfékezni  Mischa Zverev. Nem volt igazán teher a németen, hiszen óriási bravúr volt, hogy idáig eljutott, az ellenszer a negyeddöntőben viszont megérkezett a klasszikus szerva-röpte játékra. Zverev hiába próbált gyors a hálóhoz fellépős taktikájával zavart kelteni a svájciban, Federer ezeket a szituációkat könnyedén megoldotta. Federer 19 perc alatt nyerte meg az első játszmát, majd a második szettben hiába játszott break előnyben, és volt két pontra az egyenlítéstől Zverev, annak elvesztése után ő is tudta, hogy itt ma nincs esélye. A harmadik játszma ötödik játékában a svájci breakelt, majd egy rendkívül hosszú Zverev adogatójáték megnyerése után a mérkőzésért adogathatott. Federer pedig nem teketóriázott sokat, lezárta a találkozót. Federer alig több, mint másfél óra alatt jutott az elődöntőbe, ahol 22.-szer csaphat össze Stan Warinkával.

Holnap a mainál talán nagyobb izgalmak várnak ránk. Kora reggel David Goffin és Grigor Dimitrov mérkőzik meg, a Rod Laver Arena esti programjának első mérkőzésén pedig Rafael Nadal és Milos Raonic csap össze. 

Kiemelt kép forrása: ausopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.