Fed-kupa: Szép helytállás a horvátok ellen

2017. február 10.
by cort

A tegnapi bosnyákok elleni győzelem után ma a horvátok ellen lépett pályára a magyar Fed-kupa csapat. A tét a csoportelsőség volt.

A nap első összecsapásán a tegnap három játszmában győztes Gálfi Dalma lépett pályára, aki Stanislas Wawrinka kedvesével, Donna Vekic-csel találkozott. A tehetséges fiatal horvát rendkívül jó napot fogott ki, és esélyt sem adva Dalmának, 6-2 6-0-ra győzött. A folytatásban Babos Tímea percei következtek, és valóban percei, mivel Timi a jóformán leradírozta a pályáról a világranglista 37. helyén található Ana Konjuh-t. A vége 6-1 6-2 lett, jöhetett a mindent eldöntő páros összecsapás.

A tegnap győztes Stollár Fanny, Bukta Ágnes duót Timi és Dalma váltotta, de a magyar páros csak két játszmán keresztül tudta tartani a lépést a horvátokkal. A 7-5-re elvesztett első szett után, még 6-3-mal sikerült az egyenlítés, de a döntő felvonásban már esélyük sem volt lányainknak, a horvátok 6-1-gyel bezsebelték a játszmát, és a győzelmet.
A magyar csapat így a csoport második helyén végzett, és jövőre ismét az Euró-Afrikai zóna első csoportjában szerepelhet.

Kép forrása: vavel.com

A hozzászólások le vannak zárva.