ATP Montpellier: Alexander Zverev mindent vitt

A 19 éves német az egyéni döntőben a kétszeres címvédő, hazai közönség előtt játszó Richard Gasquet-t verte meg. Pár órával később pedig bátyjával, Mischával a párost is megnyerte.

Zverev és Gasquet első hivatalos meccsét játszotta egymás ellen az Open Sud de France döntőjében. Nem ez volt azonban az első, tényleges találkozásuk. Idén, az év eleji Hopman-kupán összemérték tudásukat, akkor Gasquet nyert 7/5 6/3-ra. A Montpellier közeléből származó francia várhatta biztatóbb előzményekkel a meccset, hiszen a torna kétszeres címvédőjéről és háromszoros bajnokáról beszélünk. Zverev azonban bizonyította, hogy 19 évesen alig 4 éves ATP-tapasztalattal miért van már ott a top 20 kapujában.

A Zverev család "bevette" Montpelliert Kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

A Zverev család “bevette” Montpelliert
Kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

A mérkőzés legelső játékában elvette Gasquet szerváját, break-előnyét azonban nem tudta véghez vinni. A fonák-virtuóz francia harmadik fogadó játékában visszavette a breaket. Ezt követően az adogatók domináltak, első szervák mögött mind a ketten majdnem 90%-ban nyerték meg a labdameneteket első adogatások mögött (Gasquet: 85%, Zverev: 87%). Végül az első szettről rövidítés döntött, ahol az ifjú német megnyerte az első három pontot. Kis túlzással ezen labdamenetek befolyásolták a nyitójátszma végkimenetelét, Zverev 55 perc után került egy játszmára karrierje második tornagyőzelmétől. A második játszma szinte végig ugyanúgy alakult, ahogyan az elsőnek a közepe: az adogatók magabiztosak voltak. Zverev azonban többet tudott profitálni első szerváiból, mint Gasquet, ennek pedig a lehető legjobb pillanatban lett meg a következménye. A 30 éves francia már az első alkalommal, mikor a meccsben maradásért adogatott, megingott. Elveszítette az első három pontot, ami nem csak három break-labdát, de három meccslabdát is ért. Zverevnek a másodikat sikerült érvényesítenie, és kereken 90 percnyi játék alatt megszerezte pályafutása második ATP-tornagyőzelmét, 19 évesen.

Sok ideje nem volt az ünneplésre. a héten ugyanis a páros versenyen is elindult, és itt is bejutott a fináléba. Természetesen bátyjával, Mischával. Ellenfeleik a korábbi páros világelső Daniel Nestor és a francia Fabrice Martin voltak. A francia-kanadai kettőst végül a fivérek champions tie-break-kel záruló meccsen győzték le 6/4 6/7(3) 10-7-re.

Az egyéni döntő végeredménye: A. Zverev [4] (GER) – R. Gasquet [3] (FRA) 7/6(4) 6/3

A tini-tehetség 250 ranglistaponttal és 85,945 €-val lett gazdagabb. Előbbinek köszönhetően a jövő héten a világranglista 18. helyén fogják jegyezni, ami karrierje eddigi legmagasabb helyezése.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

A hozzászólások le vannak zárva.