Fenomenális Jürgen!

Jurgen Melzer nyerte a budapesti ATP Challanger tornát. Fucsovics Márton jól játszott, de az osztrákkal ma nem lehetett mit kezdeni. 

Jó reményekkel vághatott neki a BOK-Csarnokban a magyarok első számú játékosa a finálénak, hiszen korábban egy óriási mérkőzésen kapott csak ki Melzertől. 2014-ben Bratislavaban, mindösszesen döntő szett rövidítés 12-10-re tudott nyerni az osztrák, Fucsoviccsal szemben azon a bizonyos első fordulós mérkőzésen.

Melzer rövidítésben nyerte az első szettet Kép forrása: facebook.com/huntennis

Melzer rövidítésben nyerte az első szettet
Kép forrása: facebook.com/huntennis

A mérkőzést Melzer kezdte rögtön egy breakkel, ráadásul az első ütéseivel jelezte, hogy a mai délután nem lesz egy leányálom Fucsovics számára. A kezdeti sokk után viszont az osztrák tudott hibázni fontos pillanatokban, ami ezen a mérkőzésen ritkaság volt tőle, de ne ugorjunk ennyire előre: Rövidre zárva a szót, Fucsovics visszaszerezte az elvesztett adogatását és kezdődhetett minden előröl. Ezek után kezdett eltűnni a mérkőzés eleji görcsösség és a két játékos egyre stabilabb adogatójátékot produkált. Az első hosszabb játék 3-3-nál jött el, ahol a magyar teniszező adogatóként a játék legvégén választ adott ellenfelének, hogy felkészült erre a döntőre. Kulcsfontosságú volt Fucsovics számára, hogy bármekkora nyomást helyez rá Melzer, ne kényszerüljön folyamatosan védekezésre. Ezt ebben a játékban robosztus ütéseivel megmutatta. Ezek után már nem voltak az adogatójátékok mögött különösebb izgalmak, jöhetett a Tiebreak. A rövidítés nem is alakulhatott volna szorosabban, rengeteg egyszerűbb hiba is kellett hozzá, így jutottak el 6-6-ig a felek. 8-6 lett a Tiebreak Melzer javára, a legfontosabb két pontot rutinból oldotta meg a 35 éves osztrák és szettelőnyben némileg megnyugodhatott.

Ez a Melzer ma nem igazán volt verhető Fucsovics számára Kép forrása: facebook.com/huntennis

Ez a Melzer ma nem igazán volt verhető Fucsovics számára
Kép forrása: facebook.com/huntennis

A második szett harmadik játékában Fucsovics hirtelen 0-30-nál megkapta a lehetőséget, hogy breakeljen, azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Ez volt az az adogatójáték, ahol a magyar kissé hozzásegítette vetélytársát, hogy megtartsa az adogatását. Ezt viszont nem lehetett felróni Marcinak, hiszen Melzer ekkor még mindig nagyon magas szinten tudott teniszezni, és egy ilyen lehetőségtől is könnyen megijedhet az ember. Néhány apró dolog kellett, ami miatt ma az osztrák tudott diadalmaskodni, de az nem csak a rutin, meg az a tény, hogy egykoron a világranglista nyolcadik helyét foglalta el. A döntő tényező a kritikus szituációkban való extra tenisz volt, hiszen amikor kellett olyan labdákat kapott Fucsovics, amire egyszerűen nem lehetett válasza. Melzer 3-2-es vezetésénél 3 gamelabdáról, három remek ütésének köszönhetően nyerte el Fucsovics adogatását. Amennyiben ez nem igazolta volna eléggé Melzer tudását, parádés tenisszel őrizte meg a break előnyét a következő játékban 3 break labda hárításával. Ettől talán természetes, hogy a magyar Davis Kupa hős már nem tudott olyan önbizalommal teniszezni, és 2-5 30-30-nál elrontott két labdát és elbukta a finálét. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy ez egy sima Melzer győzelem lett volna, erről sz sincs. Az osztrák egy óra játékot követően hozta az első szettet, majd szoros játékokat követően behúzta a második szett megnyerésével a második szettet.

Bár ma nem nyert Fucsovics, remélhetőleg fogjuk a jövőben látni őt így teniszezni! Kép forrása: facebook.com/huntennis

Bár ma nem nyert Fucsovics, remélhetőleg fogjuk a jövőben látni őt így teniszezni!
Kép forrása: facebook.com/huntennis

Jurgen Melzer bebizonyította Roger Federerhez hasonlóan azt, hogy a kor csak egy szám és még 35 fölött is képes lehet az ember igazi varázslatokra. Melzer csupán világranglista 257.-ként érkezett a budapesti challanger tornára, azonban tenisztudása megkérdőjelezhetetlen, hiszen nyomás alatt sokszor összetörik az ember, azonban az osztrák extrát játszott, megérdemelten nyerte ezt a tornát. Fucsovics Márton remek napokat, hetet tudhat maga mögött, hiszen fáradtan és saját bevallása alapjén betegen érkezve haza a Davis Kupáról egy döntős szereplést összehozott hazai közönség előtt. Marci a mai napon rendkívül alázatos és összeszedett tenisszel vette tudomásul, hogy Melzer jobb volt nála, a jövőben jó lenne ilyen teniszt stabilan látni első számú teniszezőnktől.  Remélhetőleg A Davis Kupa, valamint a budapesti eredmények fellendítik játékát és megtalálja a helyes utat a sokszor tehetségét eltékozló magyar játékos. Mindenesetre óriási gratuláció illeti mind a két játékost, hiszen kiváló mérkőzést vívtak a BOK-Csarnokban!

Kiemelt kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.