Alexandr Dolgopolov nyerte a Buenos Aires-i tornát

Az ukrán teniszező a világranglista 5. helyezettjét, a japán Kei Nishikorit győzte le két szettben az argentínai salakpályás verseny döntőjében.

Dolgopolov megmutatta, hogy képességei alapján előrébb állna a világranglistán, mint a 66. hely. A héten sorra győzte le a kiemelt versenyzőket, Először Pablo Cuevast (2.), aztán az elődöntőben Pablo Carreno Bustát (4.), most pedig a favorit Nishikorit (1.).

A finálé nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott. Az első szett break nélkül zajlott le, pedig mindkét résztvevőnek akadt bőven lehetősége, szám szerint 4-4. A sorsdöntő 13. játékban, a rövidítésben két fogadópont született, mind a kettőt az ukrán nyerte meg és 58 perc után került egy játszmára a tornagyőzelemtől. A folytatásban továbbra is jobban adogatott Nishikorinál és jobb arányban nyerte a labdameneteket fogadóként. Utóbbinak köszönhetően a szett egyetlen break-labdáját ő harcolta ki és azt értékesítette is 3/3-nál. Előnyét aztán végig tudta vinni, 1 óra 42 percnyi játék után pedig megszerezte pályafutása 3. tornagyőzelmét. A 2012-es washingtoni 500-as óta először maradt veretlen egy versenyen.

Végeredmény: A. Dolgopolov (UKR) – K. Nishikori [1] (JPN) 7/6(4) 6/4

A 28 éves ukrán teniszező 250 ranglistaponttal és 97,470 amerikai dollárral lett gazdagabb, a jövő héten pedig a világranglista 50. helyén fogják jegyezni.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/TennisTV

A hozzászólások le vannak zárva.