ATP Memphis: Ryan Harrison még szettet sem veszített

A 24 éves amerikai egymás után a második tornáját nyerte meg játszmavesztés nélkül. A Memphisi döntőben a grúz Basilashvilit győzte le.

A meglepetések csak úgy követték egymást a Memphis Openen. Az elődöntőre már kiemelt versenyző sem maradt versenyben. A tornagyőzelem végül a hazai pályán versenyző Ryan Harrison és a grúz Nikoloz Basilashvili között dőlt el. A korábbi fordulók során ők is ritkították a rangsoroltak létszámát. Harrison honfitársát, Sam Querrey-t (3.), Basilashvili pedig a horvát Ivo Karlovicot (1.) ejtette ki váratlanul. Később aztán rászolgáltak a fináléban való részvételre, hiszen oda mind a ketten elbukott játszma nélkül jutottak be. Az amerikainak nagyobb szériája volt e tekintetben, ezt a versenyt megelőző héten ugyanis egy dallasi Challengert nyert meg ugyanilyen magabiztossággal. Basilashvilinek pedig biztató előzményként az szolgált, hogy előző versenyén, a Sofia Openen Dominic Thiemet és Martin Klizant legyőzve jutott be a legjobb 4 közé. Kiélezett döntőre volt kilátás.

A meccset megelőző találgatások azonban hamar okafogyottá váltak. Nagyon sima volt az első szett, Basilashvili adogatóként teljes mértékben sebezhető volt, míg Harrison első és második adogatások mögött is 70% felett teljesített a pontok megnyeréseinek szempontjából. Szemléltetésképp Basilashvili mutatói: első szerva mögött 60%-ban, második mögött 22%-ban hozta a pontokat. Ez a nagy különbség dupla-breakben mutatkozott meg, amit természetesen az amerikai harcolt ki. A második játszmában Basilashvili már jobban játszott. Szoros küzdelem alakult ki, melyben a fogadók sorozatban kerültek egy pontra az aktuális játék megnyerésétől. A fontos pontoknál azonban Harrison újfent jobbnak bizonyult. Még 2/2-nél elvette a grúz szerváját, és csak ezután következett az a nagy küzdelem. Basilashvilinek 7(!) lehetősége is volt a visszavágásra, de végül egyikkel sem élt. Harrison 1 óra 17 perc alatt megnyerte a találkozót.

Végeredmény: R. Harrison – N. Basilashvili 6/1 6/4

Ryan Harrison az amerikai tenisz egyik legnagyobb tehetségének volt kikiáltva még az évtized forduló során. A hozzáfűzött reményeket azonban olyannyira nem valósította meg, hogy most szerezte meg karrierje első ATP-győzelmét. Persze még csak májusban lesz 25 éves. A jelenlegi élmezőny átlag életkorát elnézve még nincs elkésve.

A kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.