ATP Rotterdam: Végén jött a francia diadal…

Jo-Wilfried Tsonga győzelmével ért véget az ATP 500-as rotterdami viadal. A döntőben David Goffin került a legyőzöttek listájára. 

Parázs döntőt lehetett várni, mind a két játékos remek formában teniszezett, a nehezebb, hosszabb és fárasztóbb mérkőzéseket azonban a belgának kellett megvívni, hogy döntőbe kerüljön. Az egymás elleni mérleg alapján is 50-50 meccs volt, hiszen az eddigi öt találkozón 3-2 volt az állás. Utolsó hivatalos tétmeccsüket Tsonga nyerte 2015-ben Rómában.

Tsonga megérdemelten lett a bajnoka Kép forrása: dailymail.co.uk

Tsonga megérdemelten lett a bajnoka
Kép forrása: dailymail.co.uk

A mérkőzést Goffin kezdte jobban. Az első szettet nagy részben meghatározta, hogy a belga ellépett 4-1-re. Tsonga ugyan még a következő játékban azonnal visszavett egyet a 2 break előnyből, azonban ez volt Goffin utolsó hullámvölgye ebben a játszmában. 4-2-nél semmire, majd 5-3-nél 15-re hozta a saját adogatását és így mondhatni, könnyedén nyerte az első szettet a fináléban. Goffin úgy tűnt maximálisan felkészült erre a döntőre, egy jó darabig nem lehetett őt megzavarni szervái mögött, mégis a lehető legrosszabb percekben vesztette el. Nagyon hosszú játék, majd Tsonga az ötödik break és egyben játszmalabdáját már kihasználta, kiegyenlített. Ez a végjáték eldöntötte a mérkőzést: A francia a harmadik szettben 4-0-val kezdett, majd magabiztosan hamar lezárta a találkozót és Rotterdam bajnoka lett.

Tsonga boldogan fogja a győzelemért járó tányért a kezében Kép forrása: abnamrowtt.nl

Tsonga boldogan fogja a győzelemért járó tányért a kezében
Kép forrása: abnamrowtt.nl

Jo-Wilfried Tsonga a napokban jelentette be ugyan, hogy tervezi a visszavonulást, de ez persze nem azt jelenti, hogy már csak levezetni kíván. Rotterdamban is láthattuk a francián, hogy kiváló formában van , és jobb eredményekre bármikor képes lehet. Tsonga Rotterdamban pályafutása 13. egyéni ATP tornagyőzelmét aratta, másodszor nyert ATP 500-as tornát.

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.