Felemás napot zártak a magyar hölgyek Budapesten

Tegnap igazi magyar nap volt a budapesti Hungarian Ladies Openen.

Elsőként Stollár Fanny lépett pályára, aki a keddi bravúros győzelme után tegnap Annika Beck ellen próbált szerencsét. A magyar lány jól kezdte a mérkőzést, villámgyorsan 2-0-ás előnyre tett szert, de a folytatásban már csak egy játékos volt a pályán. Fanny a keddi mérkőzéséhez képest idegesebben, több hibával játszott, a 8. helyen kiemelt német játékos pedig elkapta a fonalat, és zsinórban 12 játékot nyerve 6-2 6-0 arányban behúzta a meccset.

A folytatásban a betegségéből felépülő Gálfi Dalmáért szoríthattunk, aki a hetedik helyen rangsorolt francia Oceane Dodinnal csapott össze. Dalma bátran és jól teniszezett, az első játszmában kétszer is előnybe került, de a világranglista 63. helyezett francia hozta a fontos pontokat, és 1 óra 11 perc alatt nyerte a mérkőzést.

A nap egyetlen magyar győzelmét Babos Tímea aratta, aki a szabadkártyás török Ipek Soylut győzte 6-2 6-3 arányban. Timi győzelme egy percig sem forgott veszélyben, és hazai közönség előtt ünnepelhette idei első győzelmét. Babos ma az orosz Anna Blinkova ellen játszik, tét a nyolc közé jutás.

A magyarok közül utolsóként Udvardy Panna Anna Blinkova oldalán a Hsieh, Kalashnikova tajvani, grúz páros ellen lépett pályára, és 6-1 7-6 arányú vereséget szenvedett.

Kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.