ATP Delray Beach: Raonic nyerte a kanadai-argentin elődöntőt

A torna 1. kiemeltje, a világranglista 4. helyezettje legyőzte az idén először játszó Juan Martin Del Potrót. Raonic a tornagyőzelmért az amerikai Sock ellen száll harcba.

Magyar idő szerint szombat este és vasárnap hajnalban rendezték a floridai Delray Beach Open elődöntőit. Amerikai szempontból kecsegetető program alakult ki. Az egyik elődöntőben két amerikai mérkőzött meg egymással, garantálva ezzel, hogy lesz hazai teniszező a fináléban. A másik elődöntő pedig egy igazi főműsor idős párosítás volt két világsztár között.

Jack Sock 2017-ben: Egy hónap, egy tornadöntő Kép forrása: twitter.com/DelrayBeachOpen

Jack Sock 2017-ben: Egy hónap, egy tornadöntő
Kép forrása: twitter.com/DelrayBeachOpen

Először Jack Sock (3.) és Donald Young mérkőzött meg egymás ellen. Ez volt a negyedik összecsapásuk. Az ezt megelőző három meccs mindegyikét Sock nyerte és mindössze egy játszmát veszített el. A sorminta nem szakadt meg most sem. A 24 éves kansasi teniszező két szettben győzte le három évvel idősebb honfitársát. Nem volt egyszerű dolga egyébként, az első szettben nem volt elég egy break a két játéknyi különbség kialakítására, a másodikban pedig nyertes fogadó játék nélkül jutottak el a rövidítésig. Az aztán érdekesen alakult, elveszítette az első két pontot, mégis 7-2-re megnyerte a 13. game-t. Sock jó formában van idén, van egy tornagyőzelme Aucklandből és mindössze egy vereséget szenvedett eddig.

Jött aztán az esti slágermeccs Del Potro (7.) és Raonic (1.) között. Az ő párharcuk sem nevezhető réginek, harmadjára csaptak össze. Ez előtt a meccs előtt 1-1-re álltak. Az előzmények kanadai győzelmet prognosztizáltak, Del Potro ugyanis ezen a tornán vágott neki a 2017-es szezonnak, a némi rutinhiány pedig megmutatkozott a korábbi fordulókban és ezen a meccsen is. Raonic két játszmában nyert, a döntő tényező pedig az első adogatások hatékonysága volt első sorban. Mindössze egy break-labdája volt az egész meccsen “Tandil tornyának”, míg Raonicnak hét. Így sem voltak messze attól, hogy ez egy háromszettes meccs legyen, hiszen a második rövidítésében Del Potro egy pontra került az egyenlítéstől. 6-5-ös argentin vezetés után viszont már csak Raonic nyert labdamenetet és 1 óra 49 perc alatt harcolta ki a győzelmet. Ő lesz Sock ellenfele a döntőben. Kedvező mérleggel rendelkezik az amerikaival szemben (4-1), ám a legutóbbi meccsüket elveszítette, tavaly Shanghaiban. Érdekesek tehát az előzmények, egy tornadöntőhöz pont megfelelőek.

Eredmények:

J. Sock [3] (USA) – D. Young (USA) 6/4 7/6(2)

M. Raonic [1] (CAN) – J-M. Del Potro [7] (ARG) 6/3 7/6(6)

A kiemelt kép forrása: twitter.com/DelrayBeachOpen

A hozzászólások le vannak zárva.