Davis Kupa 2017: Lassan már csak négyen maradnak

A Salakszezon előtt bonyolítják le a Davis Kupa Világcsoportjának negyeddöntőit. A párharcok pénteken kezdődtek el, Novak Djokovic Indian Wells óta most játszott először.

Belgium 2:0 Olaszország

Charleroi-ban a címvédő kiejtője és a 2015-ös döntős ország mérkőzik meg egymással, azaz Olaszország Belgium ellen. David Goffin vezetésével a hazaiak mind a két meccset megnyerték az első napon a Fabio Fogninit nélkülöző taljánokkal szemben. Goffin magabiztosan, szettveszteség nélkül diadalmaskodott Andreas Seppi felett, míg Steve Darcis négy játszmában győzte le Simone Bolellit. Szombaton a vendégeknek féletlenül nyerniük kell a szombati páros meccsen.

Eredmények

Steve Darcis – Simone Bolelli 6/7(3) 6/1 6/1 7/6(4)

David Goffin – Andreas Seppi 6/4 6/3 6/3

Ausztrália 2:1 Egyesült Államok

A hatalmas időeltolódás miatt Brisbaneben már túl vannak a párharc harmadik meccsén is. Lleyton Hewittal a kapitányi poszton megnyerték a pénteki egyéni meccseket a hazaiak. Jordan Thompson kisebbfajta bravúrt aratott Jack Sock legyőzésével, míg Nick Kyrgios folytatta jó szereplését, három szoros szettben nyert John Isner ellen.

Szombaton jöhetett a páros meccs, amelyen összesen öt szettet játszottak. Jim Courier csapatának sikerült szépíteni a párharcban. Steve Johnson és Jack Sock jobban gazdálkodott a break-labdákkal, mint Sam Groth és John Peers.

A vasárnapra maradó párosítás Sock és Kyrgios között így még jobban felértékelődött, ezen dőlhet el a párharc. Sock-győzelem esetében az előzetes nevezések alapján Isner és Thompson dönthet az összesített végeredményről.

Eredmények

Jordan Thompson – Jack Sock 6/3 3/6 7/6(4) 6/4

Nick Kyrgios – John Isner 7/5 7/6(5) 7/6(5)

Franciaország 2:0 Nagy-Britannia

Igazi klasszikus párosítás ez, ám most egyik csapat sem legerősebb keretével állt ki. A britek a világelső Andy Murrayt, a franciák Jo-Wilfried Tsongát és Gael Monfilst nélkülözik. A hazaiaknak azonban nagy a merítési lehetősége, így juthatott szóhoz legnagyobb tehetségük, Lucas Pouille, aki gond nélkül győzte le kortársát, Kyle Edmundot. A másik meccsen is francia győzelem született Jeremy Chardy révén, aki Daniel Evansszel szemben bizonyult jobbnak.

A Rouen-i fedett pályás salakon szombaton érdekesnek ígérkező páros meccs következik. A “szakágban” jól csengő nevek lépnek pályára. Nicolas Mahut Julien Benneteauval, míg Dominic Inglot Jamie Murrayvel lesz. A britek természetesen győzelmi kényszerben vannak.

Eredmények

Lucas Pouille – Kyle Edmund 7/5 7/6(8) 6/3

Jeremy Chardy – Daniel Evans 6/2 6/3 6/3

Szerbia 2:0 Spanyolország

A hétvége legnagyobb szereplőjét természetesen Belgrádban találhatjuk meg. Novak Djokovic a korai Indian Wells-i kiesését követően most pénteken játszott először hivatalos mérkőzést. A korábbi világelső vezérletével eddig érvényesítik a papírformát a foghíjas spanyol válogatottal szemben. Djokovic és Viktor Troicki is három szettben diadalmaskodott. Utóbbi Pablo Carreno Bustát, a 12-szeres Grand Slam-győztes pedig Albert Ramos-Vinolast győzte le. Szombaton a szerb kapitány, Nenad Zimonjic is “kötelek közé áll” Troickival, hogy megmérkőzzenek a szintén páros-specialista Marc Lopezzel és a 20 éves Jaume Munarral.

Eredmények

Novak Djokovic – Albert Ramos-Vinolas 6/3 6/4 6/2

Viktor Troicki – Pablo Carreno Busta 6/3 6/4 6/3

A kiemelt kép forrása: sportsnet.ca

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.