Davis Kupa 2017: Most vagy Soha!

Magyarország Szeptemberben a Világcsoportba kerülésért játszik. A keddi sorsoláson kiderült az orosz válogatott lesz az ellenfél. 

A magyar Davis Kupa válogatott az euro-afrikai zóna I. csoportjában februárban visszavágott a szlovák válogatottnak a 2016-ban elszenvedett vereségért, amivel azonnal jogot nyertek, hogy a főcsoportba jutásért küzdjenek. A sorsolást a magyarok a 2. kalapból várták és a szerencse is kedvezett nekik, hiszen többek között a tavalyi győztes, illetve döntős Argentína vagy Horvátország, a világsztárokat soraiban tudó Svájc, esetleg Kanada is jöhetett volna.

A sorsolás végül Oroszországot adta ellenfélül, akit a magyarok hazai pályán fogadhatnak. A hetedik kiemelt  ellen sem lesz sokkal könnyebb, hiszen az orosz csapatot remek játékosok alkotják. Még nem tudjuk kik fognak szeptember 15 és 17. között játszani. Mikhail Youzhny korábban kétszer játszott US Open elődöntőt, Evgeny Donskoy idén Roger Federert legyőzte, ráadásul Andrey Kuznetsov, Karen Kachanov vagy Daniil Medvedeev is igen kemény ellenfélnek számíthat esetlegesen majd.

Szeptember 15. és 17. között tehát az orosz Davis Kupa válogatott érkezik Magyarországra, három pokolian nehéz nap vár Köves Gábor válogatottjára.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.