Novak Djokovic: Váltani kellett

2017. május 5.
by cort

A szerb játékos idei teljesítménye messze elmarad a várakozástól, de arra aligha lehetett számítani, hogy május elején megválik a komplett edzői stábjától.

Novak Djokovic tavalyi Roland Garros győzelmével felért a csúcsra. A szerb (akkori) világelső már évek óta egyeduralkodónak számított a férfi teniszben, és minden jel arra utalt, hogy még évekig övé az ATP trónja. Azonban az azóta eltelt tíz hónapban Djokovic eredményei messze elmaradtak a várakozástól. Tavaly év végén szakított Boris Beckerrel, most pedig még sokkolóbb hírt osztott meg a teniszvilággal.

Djokovic közel tizenegy év után megvált az edzőjétől, Marian Vajdától, és a jövőben nem dolgozik együtt Gebhard Phil Gritsch erőnléti edzővel, valamint Miljan Amanovic fizioterapeutával.

“Örökké hálás leszek Mariannak, GG-nek és Miljannak a évtizedes barátságukért, a profizmusukért, és az elkötelezettségükért a karrierem iránt. A segítségük nélkül nem értem volna ilyen magasságokba. Tudom, hogy teljesen elkötelezték magukat, és az életüket, hogy segítsenek megvalósítani az álmaimat. Nem volt könnyű döntés, de mindannyian éreztük, hogy váltani kell. Nagyon hálás, és büszke vagyok a kapcsolatunkra, amit az elmúlt évek alatt építettünk fel, és a kölcsönös szeretet, tisztelet és megértéssel jellemzett. Ők a családom, és ez sosem fog megváltozni. Emelni akarom a játékom szintjét, az állóképességemet, és ez egy folyamat. Szeretem ezt az utazást, azt érzem, hogy most ismét belekezdek valami újba, és tetszik ez a kihívás. Egy vadász vagyok, és a legnagyobb célom, hogy ismét megtaláljam a nyerő utat. Úgy érzem, ez most egy új fejezet az életemben. A karrierem mindig is felfelé haladt, de most megtapasztaltam, hogy milyen, amikor elindul a másik irányba. Meg akarom találni az utat vissza a csúcsra. Komolyan hiszek ebben a változásban, éppen ezért adok időt magamnak, hogy megtaláljam azt az embert, aki tökéletesen együtt tudok dolgozni. Elég ideje a pályán vagyok már, hogy tudjam, mik a napi feladataim, és nem akarom elkapkodni a döntést. Egy darabig egyedül készülök a családom és a menedzsmentem támogatásával. Tájékoztatni fogom a közvéleményt, amint megvan a megfelelő személy, de addig is köszönöm a támogatásotokat, és a megértéseteket.” – Novak Djokovic

A hozzászólások le vannak zárva.