WTA Madrid: Egy lépésre a címvédéstől Simona Halep

2017. május 13.
by cort

A harmadik helyen kiemelt Simona Halep, és a tizennegyedik helyen rangsorolt Kristina Mladenovic jutott a Mutua Madrid Open WTA Mandatory tenisztorna döntőjébe.

A tegnap délutáni, esti elődöntőkben a címvédő Halep a lett Anastasija Sevastovával találkozott és csakúgy mint egy héttel korábban ismét két játszmában győzött. A lett játékos csak a második játszma elején tudta megszorongatni a címvédőt, de a 3-0-ás előnyt Halep hat, zsinórban megnyert játékkal tette semmissé. A román hölgy győzelmével négy éven belül harmadszor játszhat döntőt a madridi versenyen.
Halep ellenfele az idei évben nagyon jól teljesítő Kristina Mladenovic lesz. A francia játékos a legutolsó öt tornáján négyszer legalább az elődöntőig menetelt (Acapulcoban, Stuttgartban illetve most Madridban a döntőig, Indian Wells-ben pedig az elődöntőig jutott), és az előző héten legyőzte az (ismét) világelső Angelique Kerbert, valamint a visszatérő Maria Sharapovát.

A két hölgy karrierje során ötödik alkalommal találkozik, eddigi négy mérkőzésükből háromszor a francia játékos hagyta el győztesen a pályát, legutóbb az idei Indian Wells-i tornán 6-3 6-3 arányban nyert Mladenovic.

S. Halep (román, 4.) A. Sevastova (lett) 6-3 6-3
K. Mladenovic (francia, 14.) – S. Kuznetsova (orosz, 8.) 6-4 7-6

Kép forrása: twitter.com/livetennis

A hozzászólások le vannak zárva.