ATP Róma: Zverev először vagy Djokovic ötödször?

A döntőhöz érkezett a római ATP 1000-es verseny. Novak Djokovic két mérkőzést nyert meg egy nap alatt, hogy megküzdjön a német Alexander Zverevvel a fináléban. 

Djokovic öröme a Del Potro elleni győzelem után
Kép forrása: rediff.com

A játéknap már korábban elkezdődött a tervezettnél, hiszen péntek este az időjárás végleg közbeszólt és félbeszakította Juan Martin Del Potro és Novak Djokovic csörtéjét. Szó mi szó az argentinra ráfért akkor egy nagyobb pihenő, hiszen mindösszesen 10 játékot követően 1/6 2/1 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés képén azonban ez mit sem tudott változtatni. A szerb játékos az első adandó lehetőséget kihasználta 2-2-nél, három adogatójátékot kellett már csak hoznia az elődöntőbe kerüléshez. Del Potro megpróbált visszajönni a mérkőzésbe, break labdához is jutott, azonban ez kihasználatlanul maradt. Djokovic rendkívül jól játszott ezen a mérkőzésen, nem nagyon hagyta szóhoz jutni ellenfelét , akit idén harmadszor győzött le, ezúttal sokkal simábban az előző két mérkőzéshez képest.

Zverev első ATP 1000-es döntőjére készülhet
Kép forrása: marca.com

Elkezdődhettek tehát végre az elődöntők, ahol először John Isner pályafutása első salakos 1000-es, míg a német Alexander Zverev első ATP 1000-es döntőjéért küzdött. A meggyőző adogatójátékok után némileg váratlanul Zverev szerzett elsőként break előnyt. Ebben a játékban Isnernek 40-15-je is volt, mégsem tudta megtartani az adogatását. Ez a hiba sokba került az amerikainak, hiszen Zverev adogatásainál esélytelen volt az első szettben. A második játszmában ritkán adódott szoros adogatójáték, break labda közelébe se került egyik játékos sem. Zverev ekkor egy rövidítésre volt a döntőtől, azonban a Tiebreakban egyértelműen Isner akarata érvényesült, közel másfél óra játék után következhetett a döntő szett. Zverevet viszont nem tört meg az elvesztett rövidítéstől, fel tudta magát ismét tüzelni. Egy pazar elütéssel 1-0-nál rögtön break előnybe került, majd a mérkőzés igazán 3-1 után dőlt el. Isner három break lehetőséghez jutott, Zverev mégis megőrizte break előnyét. Ez már inkább Isnert zavarta meg jobban, már nem tudott játékot nyerni. Zverev müncheni tornagyőzelme óta remek formában van, megérdemelten jutott döntőbe Rómában.

Djokovic nem ismert kegyelmet Thiem ellen
Kép forrása: eurosport.co.uk

Novak Djokovic szombat este azzal a Dominic Thiemmel csapott össze, aki idén először tudta legyőzni salakon Rafael Nadalt. A szerben azonban látszódott, hogy kezd egyre jobb formába lendülni, ám arra nem igazán lehetett számítani, hogy egyszerűséggel megsemmisíti az utóbbi hetekben bombaformában lévő osztrákot. A mérkőzés hasonlóan kezdődött mint a szerb negyeddöntője. Djokovic szépen, hosszan pályán tartotta a labdát, amiből Thiem rendre hibázott. Ennek az első szettnek hamar vége is lett, 27 perc játékot követően Djokovic magabiztosan vezetést szerzett. Thiem megpróbálta összeszedni magát, ennek ellenére a folytatásban még játékot sem tudott nyerni a négyszeres római győztes ellen. Djokovic a második játszmában is magabiztos és stabil játékot mutatott, amire Thiemnek ezen az estén egyáltalán nem volt válasza. Djokovic 61 perc alatt csupán egy játékot elveszítve döntőbe jutott az olasz fővárosban.

Vasárnap délután tehát jön a jövő sztárjelöltjének és a jelen egyik klasszisának csatája. Vajon az ifjabb Zverev megszerzi első ATP 1000-es győzelmét vagy Djokovic ötödször ünnepelhet végső győzelmet Rómában?

Kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.