Roland Garros 2017: Kialakult a negyeddöntő a hölgyeknél

Simona Halep torna előtti nyilatkozata, miszerint az idei tornát 15 játékosnak is esélye van megnyerni, már a múlté. A lehetséges győztesek száma lecsökkent nyolcra, de mivel női teniszről beszélünk, továbbra is képtelenség megjósolni a végső győztes kilétét.

Két dolgot azonban már biztosan tudunk: Nem lesz címvédés a hölgyeknél, illetve új Grand Slam-bajnokot avatnak Párizsban.

A felső ág küzdelmei sokáig a papírforma szerint alakultak, de vasárnap jöttek a meglepetések, és tovább borult a tábla. A nap első meglepetését Caroline Wozniacki okozta, aki három játszmában búcsúztatta a 2009-es győztes Svetlana Kuznetsovát. A dán hölgy karrierje során második alkalommal jutott a legjobb nyolc közé a Garros-on, ahol a 19 éves Jelena Ostapenkoval találkozik. A fiatal lett játékos a néhány hete Strasbourgban győzedelmeskedő, és korábbi (2010-es) finalista Sam Stosur ellen állt fel szetthátrányból, és jutott karrierje első Grand Slam negyeddöntőjébe.

Az ág másik negyeddöntőjében a 2015-ös elődöntős Timea Bacsinszky és a hazaiak kedvence, Kristina Mladenovic vívja. Bacsinszky az utolsó állva maradt amerikai játékost, Venus Williams-t, a francia játékos pedig a címvédő Garbine Muguruzát búcsúztatta. Az utóbbi összecsapás a mérkőzés után is folytatódott. A címvédő spanyol a mérkőzést követő sajtótájékoztatón sírva fakadt, érzése szerint ellenfele és a közönség is sportszerűtlenül viselkedett. Természetesen Mladenovic is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki szerint nem történt sportszerűtlenség. “Stuttgartban, Siegemund ellen a német közönség is így viselkedett, én mégsem tettem szóvá.” A francia hölgy alighanem nincs tisztában azzal, milyen az amikor valaki mellett, vagy valaki ellen van a közönség…

A mai napon az alsó ágon is kialakult a legjobb négy mezőnye, ahol összejött a torna kezdete óta várt Simona Halep – Elina Svitolina mérkőzés. Halep alig egy ora alatt 6-1 6-1 arányban győzött a spanyol Carla Suarez Navarro ellen, és páholyból figyelhette, ki lesz az ellenfele a nyolc között. Az idei évben négy tornagyőzelemmel bíró Svitolina ellenfele, a tíz hónapos sérülés után visszatérő, és Párizsban bravúrosan teniszező Petra Martic volt, aki kis híján meglepte az esélyesebb ukránt, de döntő szett 5-2 30-0-ás előny sem volt elég a mérkőzés megnyeréséhez. 

A hozzászólások le vannak zárva.