Roland Garros 2017: Pliskova és Halep elődöntőzik az alsó ágon

Két szoros, és rendkívül izgalmas mérkőzéssel folytatódtak a Roland Garros női egyesének negyeddöntői.

Óriási mérkőzést játszott a négy közé jutásért Simona Halep és Elina Svitolina. A két óra hat percig tartó összecsapáson az harmadik helyen kiemelt Halep 3-6 7-6 6-0 arányban múlva felül ukrán riválisát, pedig sokáig úgy tűnt, hogy a végén Svitolina örülhet. Az ukrán hölgy nagyon jól kezdte a mérkőzést, villámgyorsan 5-0-ás előnyre tett szert, Halepnek csak a szépítésre futotta. 6-3. A folytatásban sem vett vissza a tempóból az idei évben négy tornagyőzelemmel büszkélkedő Svitolina, 5-1-re elhúzott, de ekkor valami megmagyarázhatatlan történt az ukrán játékossal. Megérezte a rá nehezedő nyomást, átadta az irányítást Halepnek, és egyre több hibával teniszezett. Halep 6-5-re fordított, majd jöhetett a rövidítés. A tie-break pedig tovább fokozta a feszültséget. Svitolina mérkőzéslabdához jutott, amit Halep egy látványos labdamenetben hárított, 7-6 után pedig – a háló segítségével – behúzta a szettet. A döntő felvonásra az elődöntőt kapuján már félig belépő Svitolina teljesen összezuhant, Halep pedig kihasználta a lehetőséget, és jutott karrierje második Roland Garros elődöntőjébe.

S. Halep (román, 3.) – E. Svitolina (ukrán, 5.) 3-6 7-6 6-0

Halep ellenfele az eldöntőben a második helyen kiemelt Karolina Pliskova lesz, aki két szoros szettben győzött az utolsó állva maradt hazai játékos, a francia Caroline Garcia ellen.

K. Pliskova (cseh, 2.) – C. Garcia (francia, 28.) 7-6 6-4

A holnapi elődöntőben nem csak a fináléba jutás a tét. Amennyiben a cseh játékos legyőzni Halepet, hétfőtől az ő nevével kezdődik a női teniszezők legfrissebb világranglistája.

A hozzászólások le vannak zárva.