Victoria Azarenka: Emlékezetes visszatérés egy év után

2017. június 21.
by cort

Hat hónappal kisfia, Leo születése után visszatért a pályára Victoria Azarenka.

A fehérorosz hölgy eredetileg a wimbledoni tornát követő amerikai keménypályás szezonon tért volna vissza, de a felkészülése annyira meggyőzte őt és csapatát, hogy a korábbi visszatérés mellett döntöttek.
“Amikor ismét ütőt ragadtam, és gyorsan visszanyertem a formám, a csapatom azt kérdezte: Miért várnál addig, miért nem indulsz Wimbledonban, vagy még korábban? Azt mondtam: Nem vagyok benne biztos, még nem tudom. Volt egy tervünk, de szerintetek ennyi idő alatt elérjük azt, amit célként kitűztünk? Ha nem, akkor nem vállalom a korábbi visszatérést.”
A felkészül jól sikerült, Azarenka pedig már tegnap, a világranglista 74. Risa Ozaki ellen pályára is lépett. A sötétedés miatt két naposra elnyúló mérkőzés álomszerűen kezdődött a volt világelső számára, de a 4-0-ás vezetés túlságosan megnyugtatta, japán ellenfele pedig egyre jobban megtalálta a játékát. A 6-3-ra megnyert első szett után a második játszma 6-4 arányban Ozakié lett, aki a döntő felvonásban már 4-1-re is vezetett, ám amikor 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott, sötétedés miatt félbeszakították az összecsapást.

A ma kora délutáni folytatás igazán izgalmas végjátékot tartogatott. Azarenka hiába egyenlített 5-5-re, ismét elbukta az adogatását, és Ozaki 40-semminél három mérkőzéslabdához jutott, Azarenka azonban ismét egyenlített, és rövidítésben hozta a meccset.

A hozzászólások le vannak zárva.