ATP Halle: Elsöprő Federer győzelem a fináléban!

Óriási csatának harangozták bemegsemmisítés lett a vége. Roger Federer káprázatos tenisszel söpörte be az Alexander Zverev elleni finálét. 

Halléban már csak egy mérkőzés maradt, Roger Federer és Alxander Zverev csapott össze a németországi ATP 500-as torna döntőjében. A svájcinak volt oka a visszavágásra, hiszen 2016-ban a győzelemről szőtt tervektől pont német ellenfele fosztotta meg az elődöntőben. Federer kilencedik tornagyőzelmére készült Halléban, Zverev pedig arra, hogy a 2016-os Florian Mayerrel szemben elveszített finálé után trófeával távozzon.

Federer azonban nem engedte, hogy Zverev bármennyire is domináljon, hogy nyomást gyakoroljon rá. A mérkőzés elejétől már érezhető volt, hogy a nyolcszoros győztesből nagyon hamar kilencszeres bajnok lesz. Federer két Zverev hibának, majd saját agresszivitásának köszönhetően rögtön break előnybe került, ezt a tendenciát folytatva pedig 4-0-ra elhúzott. Zverev ugyan 0-4-nél feliratkozott az eredményjelző táblára, több játékot ennek ellenére már nem tudott fogni a játszmában.

Nem lehetett kérdés Federer tornagyőzelme
Kép forrása: hindustantimes.com

A hazai közönség abban reménykedhetett, hogy Zverev ugyanannyira meg tudja emberelni magát, mint a tegnapi Richard Gasquet elleni elődöntőben. Szombaton azonban nem egy elképesztően magas szintű játék jött a másik oldalról, hisz akkor Gasquet hozta azt a szintet amit technikai adottságai alapján tud. Roger Federer azonban ott folytatta a második játszmában, ahol az elsőben abbahagyta. A második játszmában először ugyan Zverevnek volt break lehetősége, azonban innentől kezdve Federer helyezte presszió alá a németet saját adogatása mögött. 3-2-nél pedig egy fantasztikus ejtés+elütés kombinációval végleg eldöntötte a mérkőzést. A break előny tehát meg volt, a svájci 5-3-nál ment a hálóhoz és ott lezárta a mérkőzést.

Federer tehát megszerezte Halléban 9. győzelmét, a döntőben szedte elő a legjobb teniszét. Ez Wimbledon előtt óriási önbizalmat adhat a svájcinak, ahol győzelme esetén minden idők legeredményesebb játékosa lehet az All England Clubban.

 

A hozzászólások le vannak zárva.