Wimbledon 2017: Babos sokáig meccsben volt Wozniackival

2017. július 4.
by cort

Nem sikerült a bravúr Babos Timinek a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában.

Babos a szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően már az első körben találkozott az idei évben jól teniszező, és az előző héten Eastbourne-ban döntőt játszo Caroline Wozniackival.

A mérkőzést a világranglista hatodik kezdte jobban, 3-2 után elvette Timi adogatását, de a magyar játékos a következő játékban visszabreakelt. Az első szett 5-4-es Wozniacki vezetésnél dőlt el, amikor a dán hölgy ismét elvette Timi adogatását, és nyerte a szettet.

A második felvonásban igazán látványos teniszt láthatott a Center pálya közönsége. Timi bátran és agresszívan teniszezett, a korai breakelőnyét végig könnyedén tartva kiegyenlítette az eredményt (6-4). Babos egyre magabiztosabban játszott, gyorsan elvette Wozniacki adogatását, és 40-0-ra állt, amikor megremegett a keze, és néhány könnyű labdát elhibázva elvesztegette a break előnyét. Sajnos ez a játék döntőnek bizonyult, Babos játéka visszaesett, Wozniacki pedig kihasználta a magyar hölgy hibáit, és sorozatban hat játékot nyerve befejezte a mérkőzést.

Bár Timi ismét az első fordulóban búcsúzott, de ez a játék lényegesen jobb volt az utóbbi hónapokban mutatott játéknak, sőt, voltak olyan percei a mérkőzésnek, amikor úgy tűnt, Timi nagy meglepetést okozhat.

C. Wozniacki (dán, 5.) – Babos T. (magyar) 6-4 4-6 6-1

A hozzászólások le vannak zárva.