Wimbledon 2017: Meglepetés vagy annyira mégsem?

2017. július 4.
by Airon

Elkezdődött Wimbledon és máris egy háromszoros Grand Slam bajnoktól búcsút vettünk. A kisebb meglepetésen kívül Andy Murray és Rafael Nadal is pályára lépett. 

Sérülésnek nyoma sem volt az első meccsen
Forrás: twitter.com

Andy Murray eddigi legsikertelenebb füves pályás felkészülésén van túl, hiszen Queens Clubban első mérkőzésén kikapott Jordan Thompsontól. Pár napja ráadásul arról lehetett hallani, hogy nem 100 %-os a címvédő. Ez azonban semennyire nem hátráltatta a kazah Aleksander Bublik ellen, akinek nem sok esélyt adott. A brit könnyedén nyerte az első játszmát, az első breaket végig tartva a másodikat, majd a harmadikat ismét simábban. Murray érdekes mérkőzésre készülhet, hiszen a német Dustin Brown lesz az ellenfele.

Garros-i formában a salakkirály

A Roland Garros bajnoka először lépett idén pályára, füves pályás versenyen. Rafael Nadal füvön csak edzett eddig, tétmeccset nem játszott, mégis hamar át tudott állni egyik borításról a másikra. Nadal nagyon magabiztosan kezdte a John Millman elleni találkozót és bár az ausztrál az első játszmában 2-0-nál elkerülte a dupla break hátrányt, több játékot már nem tudott nyerni az első felvonásban. Talán a második szett volt a legszorosabb, de az is csupán azért, mivel Millman egy rövid időre vissza tudott jönni. Itt Nadal 3-2-re vezetett, azonban azonnal ismét breakelt, majd semmire, illetve 15-re hozva adogatását már 2-0-ra vezetett. A harmadik szettben Nadal nagyon hamar 4-0-ás előnyben teniszezhetett, habár ezek után Millman tudott két játékot nyerni, a spanyol megnyerte 6/2-re a szettet. Nadal a következő mérkőzésén Donald Younggal csap össze.

Nem maradt érdekesség nélkül az első játéknap, hiszen a Párizsban döntős és háromszoros Grand Slam győztes Stan Wawrinka már az első mérkőzésén búcsúzott az All England Clubban. Ez azonban talán kevésbé számít meglepetésnek, hiszen egyrészt a svájci soha nem jutott a negyeddöntőnél tovább Wimbledonban, másrészt ezen a borításon returnejei miatt könnyen hátrányba tud kerülni. Daniil Medvedeevről az elmúlt időben sokat lehetett hallani és miután megnyerte a sorsdöntőnek bizonyuló harmadik szettet, egyszerűen állva hagyta ellenfelét. Wawrinka tehát kiesett Wimbledonban, egyre távolabbi álomnak tűnik számára a Carrier Slam megcsinálása.

A mai napon újabb nagy sztárok mutatkoznak be. Roger Federer az ukrán Alexandr Dologopolovval játszik, Djokovic pedig a szlovák Martin Klizan ellen ragad ütőt.

A hozzászólások le vannak zárva.