Wimbledon 2017: Meglepetés a hölgyeknél

2017. július 5.
by cort

Amikor már mindenki azt hitte, hogy csoda történt a női tenisszel, és kiszámíthatóak a mérkőzések, a szerdai napon “végre” megszületett az első meglepetés.

A Roland Garros-hoz hasonlóan az idei wimbledoni teniszbajnokság is komolyabb esélyes nélkül kezdődött, de a szakértők és a közvélemény is úgy gondolta, hogy két cseh játékos, a kétszeres győztes Petra Kvitova és a világelsőségre (is) hajtó Karolina Pliskova talán egy kicsit kiemelkedik ebből a rendkívül kiegyenlített mezőnyből.

Úgy tűnik azonban, hogy ahogy azt korábban Mats Wilander is elmondta, az idei tornának nincs esélyese, és akár 40 játékos is (azért a nevekre kíváncsi lennék) megnyerheti a legnagyobb tradícióval bíró trófeát. A decemberi támadás után májusban visszatérő Kvitova a második fordulóban az idei évben Serenát is legyőző Madison Brengle ellen lépett pályára. A három játszmás mérkőzésen, az első elvesztett szett után Kvitovának állt a zászló, a gyorsan begyűjtött második játszma után a döntő felvonásban is jól teniszezett, de 2-1-es vezetés után egyre fáradtabbnak tűnt. 5-2-es Brengle vezetésnél Kvitova még behívta az orvost, de nem tudott segíteni a szemmel láthatóan rossz bőrben lévő játékoson.

Kvitova búcsújával a legtöbbet Johanna Konta nyerhet, aki így könnyebb ágon juthat a legjobb nyolc közé. A brit hölgy a mai napon a torna eddigi talán legjobb mérkőzésén, három játszmában búcsúztatta a horvát Donna Vekic-et.

A mai eredmények

A hozzászólások le vannak zárva.