Wimbledon 2017: Csak az első szettig volt szoros Federer mérkőzése

2017. július 7.
by Airon

Roger Federer problémamentesen, Milos Raonic vért izzadva jutott a harmadik fordulóba Wimbledonban. Lássuk mi történt a tegnapi játéknap utolsó óráiban.

Federer könnyen nyert az első szorosabb szett után
Kép forrása: stevenagetennis.com

Roger Federer azzal a szerb Dusan Lajoviccal mérkőzött meg a center pálya utolsó mérkőzésén, akit Balázs Attila néhány hónapja legyőzött a budapesti torna selejtezőjében. A szerb az első szettben kihasználta Federer kezdeti pontatlanságát, azonban  break előnyét nem sokáig tudta őrizni. Lajovic remekül tartotta magát az első szettben, azonban az első szett rövidítése mindent elárult a két játékos közötti különbségről. Federer 7-0-ra nyerte meg Tiebraket és ezzel megtörte Lajovic óriási lendületét. A második játszmában Federer hamar elnyerte Lajovic adogatását és stabil adogatójátékainak köszönhetően egy szettre került a harmadik fordulótól. Lajovic remekül küzdött, de nem bírta végig Federerrel a tempót tartani, a hétszeres bajnok végül bedarálta ellenfelét könnyedén három szettben.

Raegett a léc a 2016-os döntősnél
Kép forrása: nationalpost.com

A tavalyi finalista Milos Raonic komoly bajban volt, de végül kimászott a slamasztikából az orosz Mikhail Youzhny ellen. Az orosz játékos 6/3-ra nyerte az első szettet és a második játszma rövidítésében két szettlabdája is volt a Tiebreakban. Minden a korábbi TOP 10-es játékos mellett szólt, mégis Raonic fordítani tudott, így nem kell sok pontjától elbúcsúznia a kanadainak. Ranoic végül 9-7-re tudta megnyerni a rövidítést, majd a következő két szettet 6/4 7/5 arányban tudta hozni. Raonic tehát nehéz második fordulós mérkőzésen van túl, a következő körben Albert Ramos-Vinolassal csap össze.

Ezen az estén a római tornagyőztes Alexander Zverev, valamint az amerikai Jack Sock legyőzésevel nem kis meglepetésre az osztrák Sebastian Ofner is kvalifikálta magát a legjobb 32 közé.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.