Wimbledon 2017: Cilic vetett véget Müller menetelésének

Marin Cilic bejutott a wimbledoni torna elődöntőjébe. A horvát játékos Gilles Müllert győzte le döntő játszmában. 

A mérkőzést megelőzően azon lehetett elmélkedni, az történik-e Müllerrel, mint azokkal, akik egy nagyobb nevet búcsúztatnak a Grand Slam tornákon. Sok játékos miután megverte Federert vagy éppen Nadalt a következő körben gyorsan elhullott.

Cilic először kényszerült döntő szettre a torna során
Kép forrása: http://indiatoday.intoday.in

Nos, erre semmi jel nem mutatkozott a mérkőzés elején, hiszen Müller nyerte az első szettet, majd a második játszmában 4-3-nál voltak break labdái. Cilic megúszta a szett és break hátrányt, majd rövidítésben sikerült kiegyenlítenie, ez pedig ez egészen másik mederbe terelte a mérkőzést. A harmadik játszmában úgy tűnt jöhet az újabb rövidítés, hiszen magabiztos adogatójátékok követték egymást, azonban Cilic a semmiből 6-5-nél három játszmalabdához jutott. A luxemburgi az első kettőt ugyan még hárította, viszont a harmadik lehetőséget a horvát nem pazarolta el. A negyedik játszmában úgy nézett Müller végleg kezd elfogyni, Cilicnek lehetősége volta breakre 4-3-nál és ezzel gyakorlatilag a mérkőzést is eldönthette volna. Müller azonban még nem akarta befejezni és utolsó erejét bedobva 7/5-re nyerte a negyediket. Ez volt a luxemburgi utolsó erőtartaléka, Cilic az ötödik játszmát már nagyon simán tudta megnyerni és ezzel elődöntőbe jutott nem sokkal több, mint 3 és fél óra játék után.

Marin Cilic régóta próbálkozott Wimbledonban elődöntőbe kerülni. 2014-ben és 2015-ben Novak Djokovic, tavaly pedig drámai küzdelemben Roger Federer állította meg a horvátot, azonban most ez mégis sikerült neki. Marin Cilic az elődöntőben az Andy Murrayt legyőző Sam Querreyvel csap össze.

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com

A hozzászólások le vannak zárva.