Wimbledon 2017: Ez már nem lett öt szett, Cilic az első döntős

Marin Cilic jutott elsőként a wimbledoni torna fináléjába. A horvát játékos 4 játszmában győzte le az amerikai Sam Querreyt. 

Mennyi ereje maradt Querreynek, miután 3 db öt szettes mérkőzésen jutott el az elődöntőig? Ez volt a fő kérdése a pénteki elődöntőnek, hiszen Marin Cilic jóval fittebben érkezett az All England Club zöld gyepére. Ráadásul nem mehettünk Cilic meggyőző formája mellett sem, hiszen a Gilles Müller találkozó kivételével minden meccsét három játszmában nyerte.

Cilic már készülhet a wimbledoni döntőre
Kép forrása: wimbledon.com

Az első játszmát magabiztos adogatójátékok jellemezték, a legszorosabb állás 40-30 volt egy játékon belül még Querrey első adogatójátékánál. Nem lehetett kérdéses a rövidítés, ahol Cilic 4-1-el nyitott, azonban a szettet 8-6-os Tiebreakkel mégis Querrey vitte el. A folytatásban érezhető volt, hogy Querrey adogatásai mögött egyre jobban rezeg a léc.  Az amerikainak folyamatosan break labdákat kellett hárítania, majd 3-3-nál már nem bírta a ránehezedő nyomást. Cilic pedig, aki az egész második szett alatt alig bukott pontot adogatóként, könnyedén kiharcolta az egyenlítést. A horvát kezdett kisebb erőfölénybe kerülni és ezt mi sem bizonyította jobban a harmadik szett elején megszerzett breakje, ám meglepetésre azonnal visszaadta ezt az előnyt. A harmadik szett sorsáról a rövidítés döntött, aminek megnyerésével Cilic óriási lépést tett a mérkőzés megnyerése felé. Querrey fáradtsága ellenére egy utolsó rohamot azért megindított és úgy tűnt egy breaknek köszönhetően jöhet a döntő játszma. Cilic azonban Querrey szemszögéből 4-3 30-0 után előbb visszajött a hátrányból, majd 6-5-nél megadta a kegyelemdöfést a végére erejét igen csak elvesztő Querreynek.

Marin Cilic percre pontosan 3 óra alatt aratott 4 szettes győzelmet. A horvát pályafutása második Grand Slam döntőjében szerezheti meg második győzelmét.

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com

A hozzászólások le vannak zárva.