Wimbledon 2017: Garbine Muguruza először vagy Venus Williams hatodszor?

Szombaton már a finálét rendezik az All England Clubban a nők versenyében. A fináléban Garbine Muguruza Blanco csap össze Venus Williamssel. 

Abszolút a meglepetések Wimbledonja tovább folytatódott, hiszen az első nyolcból csak Johanna Konta kvalifikálta magát az elődöntőbe. A brit ellenfele Venus Williams ,a 10. helyen volt rangsorolva a tornán. A legjobb 4 között megrendezett másik találkozón a korábbi Roland Garros győztes Garbine Muguruza Blanco a 14., Rybarikova pedig nem volt kiemelt a tornán.

Muguruza csak két játékot veszített a wimbledoni elődöntőben
Kép forrása: india.com

Az első elődöntő annak ellenére, hogy a szlovák Magdalena Rybarikovának remek füves pályás eredményei voltak, mindösszesen 2 játékot tudott fogni Muguruza ellen. A spanyol mind a két játszmát hengerelve kezdte, hiszen 4-0-ás előnybe helyezte magát nagyon hamar. Az eredményen ezek után a szlovák teniszezőnő általában csak kozmetikázni tudott 1-1 gamet megnyerve, Muguruza nagyon könnyedén jutott a wimbledoni fináléba.  1 óra 7 percet töltött a pályán, a 2015-ös elvesztett finálé után újra lehetősége nyílik megszerezni első wimbledoni győzelmét.

Venus hatodszor nyerhet Wimbledonban
Kép forrása: telegraph.co.uk

Garbine Muguruzának azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a döntőben az idősebbik Williams testvér lesz az ellenfele. Venus Williams remek formában játszik ezen a tornán és ez a hazai közönség legnagyobb bánatára, Johanna Konta ellen sem volt másképp. Az első szett igen szorosan alakult, amit akár Konta is nyerhetett volna, hiszen 4-4-nél két break labdája adódott. Ennek elmulasztása megbosszulta magát, Venus a következő játékban rögtön elnyerte ellenfele adogatását és megnyerte az első szettet. Ez a rövidebb végjáték kihatással volt a második szettre. Az amerikai még agresszívabb tudott lenni, a szett közepén, majd egy hosszú játékot követően a meccs utolsó játékában is hozta Konta adogatását és két szettben döntőbe jutott.

Vajon Garbine Muguruza Blanco második próbálkozásából már wimbledoni bajnok lesz? Esetleg Venus Williams 2008 után hatodszor nyer az All England Clubban? Ez szombat késő délután kiderül.

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.