Wimbledon 2017: Muguruza a bajnok

2017. július 15.
by cort

Szorosnak indult, sima lett a vége. A 14. helyen kiemelt Muguruza 7-5 6-0 arányban múlta felül a hatodik wimbledoni elsőségéért pályára lépő Venus Williams-t.

Az összecsapást eső miatt zárt tető alatt rendezték, ami a két hölgy játékstílusát ismerve nagy tempót ígért. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, mindkét játékos magabiztosan hozta a saját adogatójátékát, és szinte percről-percre gyorsult a játék ritmusa. Néhány kihasználatlan break lehetőség után a legnagyobb esély Venus számára adódott, de hiába volt 5-4-nél két break és egyben játszmalabdája, nem tudott élni a lehetőségekkel, és mint később kiderült, ez volt a meccs kimenetelét leginkább befolyásoló néhány labdamenet. Muguruza egyenlített, majd pedig a lendületét kihasználva előbb lebreakelte az amerikait, majd 52 perc után kiszerválta a játszmát.

Venus kicsit fáradtabbnak tűnt, mint spanyol riválisa, de az bizonyára kevesen gondolták, hogy innentől már csak egy játékos lesz a pályán. Muguruza nem lassított, és 26 perc alatt 6-0 arányban abszolválta a második felvonást.

Sikerével Muguruzának a hölgyek közül második spanyolként sikerült elhódítania a wimbledoni salátástálat, 1994-ben épp az edzői stábját erősítő Conchita Martinez tudott itt nyerni, aki nem mellesleg a fináléban szintén egy 37 éves amerikait, a legendás Martina Navratilovát győzte le három játszmában.

G. Muguruza (spanyol, 14.) – V. Williams (amerikai 10.) 7-5 6-0

A hozzászólások le vannak zárva.