ATP 1000 Montreal: Ez sem Thiem tornája volt

Dominic Thiem hamar búcsúzott Montrealban. Az osztrák teniszező a Roland Garros óta formán kívül teniszezik.

Egy igen látványos mérkőzésre lehetett készülni, hiszen Dominic Thiem az argentin Diego Schwartmannal csapott össze. A két játékos eddigi három mérkőzését mind az osztrák nyerte, ráadásul Schwartzman még szettet sem tudott nyerni ellene.

Schwartzman óriási csatában búcsúztatta Thiemet
Kép forrása: reuters.co.uk

A mérkőzés elején Schwartzman rendesen szenvedett az adogatásával és ennek meg is lett a böjtje igen hamar. Thiem 2-1-es vezetést szerzett, azonban azonnal visszaadta break előnyét. Ezek után magabiztos adogatójátékok, viszont az argentin 5-4-nél az utolsó lehetőségek egyikéből megnyerte az első szettet. Schwartzman remekül kezdte a második szettet, majd Thiem nyert zsinórban 4 játékot, a szettet mégis rövidítés döntötte el. Schwartzman akár két szettben is nyerhetett volna, de a Tiebreakban csak hátrányban játszva végül az ötödik játszmalabdát már nem tudta hárítani. Azt, hogy Thiem hogy nem volt képes megnyerni ezt a mérkőzést, igen nagy rejtély. A Roland Garros elődöntős teniszező 5-3-as előnyben volt, 4 mérkőzéslabdát elpazarolva elveszítette a következő 4 játékot. Schwartzman óriási küzdését siker koronázta, amit 2 óra 56 perc játék után ért el.

A tegnapi játéknapon a washingtoni döntős Kevin Anderson, a wimbledoni elődöntős Sam Querrey és a belga David Goffin is továbbjutott. Kisebb meglepetésként szolgál Feliciano Lopez Hyeon Chung elleni veresége.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.