ATP 1000- Montreal: Na erre ki számított?

Alexander Zverev nyerte a montreali ATP 1000-es versenyt. Két szettben legyőzte Roger Federert, a szenzációk éve mindig egy újabb csavart tartogat, ez már egyértelmű. 

Mindenki várta a Nadal-Federer döntőt, de hát ezt egy kanadai tini, nevén nevezve Denis Shapovalov a spanyol kiejtésével meghiúsította. Alexander Zverev miután legyőzte őt, égett a vágytól, hogy visszavágjon annak a Federernek, aki Halléban oktató jelleggel megsemmisítette őt a füves pályás szezon egyik legrangosabb előversenyén.

Zverev a legjobbkor vágott vissza Federernek Halléért
Kép forrása: reuters.com

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy arra előzetesen lehetett számítani. Bár azt hozzá kell tenni, Federer ezen a versenyen közel sem volt olyan formában, mint Halléban és azt követően a saját szentélyében. Mind a ketten rettentően motiváltan kezdtek és ezt ekkor nem tudtuk, de egy sikeres challange mekkora önbizalmat adott a fiatalabb Zverev testvérnek. Könnyen lehet, hogy ha a német első adogatását 40-15-ről elbukja, Federer beindul. Ez azonban nem így lett. Zverev diktálta az iramot és nem engedte levegőhöz jutni Federert. Szerváit összerakta és párosított hozzá rengeteg éles tenyerest, 6/3-ra nyerte az első szettet. A játék képe a második játszmában sem változott, Federernek kellett volna megújulnia, az idei haramadik Masters győzelme megszerzéséért. Ezzel a Zverevvel azonban nem lehetett mit kezdeni, remek és komplett teniszt rakott Montreal kemény pályájára. Juan Carlos Ferrero újdonsült tanítványa 3/3-nál elvette a svájci adogatását, a break előnyét pedig már megőrizte a végéig. Zverev 1 óra 9 perc játékot követően lett Montreal bajnoka.

Juan Carlos Ferero büszke lehet új tanítványára
Kép forrása: tennisitaliano.it

Ebben az évben továbbra is csupán három ember nyert ATP 1000-es tornát. Ezzel a 3 ember között abszolút patt helyzet alakult ki, hiszen 2-2-2 tornagyőzelemmel állnak ebben a tekintetben. Nem tudjuk, hogy Zverev megérkezett-e, mivel teljesen más egy ATP 1000-es diadal és ezt a teniszt bemutatni közel 24 ezer ember előtt New Yorkban a US Openen. Mindenesetre nem fért kétség Zverev győzelméhez, hiszen domináns teniszével nem sok esélyt adott az idén így is csak 3 vereséget számláló Federernek. A másik amit említsünk meg, hogy az egykori világelső letette mentorként is a névjegyét, Juan Carlos Ferreronak is elképesztő érzés lehetett tanítványa sikere.

A hozzászólások le vannak zárva.