WTA: Muguruza nyert Cincinnatiben

2017. augusztus 21.
by cort

Garbine Muguruza győzelmével zárult a 2,5 millió dollár összdíjazású Western & Southern Open. A spanyol játékos 6-1 6-0 arányban múlta felül a világelsőséget harmadik alkalommal is elszalasztó Simona Halepet.

A spanyol játékos már a világelső Karolina Pliskova ellen is nagyon játszott az elődöntőben, de azt kevesen gondolták, hogy mindössze egy játékot engedélyez a második helyen kiemelt Halepnek. A román játékos már az első perctől kezdve idegesen teniszezett, és az idő múlásával egyre bizonytalanabbá és hitehagyottabbá vált. Halep a második játszma negyedik játékában hasonlított leginkább önmagára, de az a néhány percig tartó jó játék kevés volt, hogy elkerülje a nagy verést. Az 56 perc alatt elszenvedett demoralizáló vereség biztosan megviseli Halepet, kérdés mennyire tudja összekapni magát az egy hét múlva kezdődő US Openre.

Halep korábban már kétszer is átvehette volna a vezetést a hölgyek világranglistáján, de eddig egyszer sem tudott élni a lehetőséggel. Legközelebb a US Openen alakulhatnak számára kedvezően a dolgok, de alighanem szeretne biztosra menni a román hölgy, és egy esetleges Grand Slam győzelemmel bebiztosítani a világelsőséget.

A hozzászólások le vannak zárva.