Nitto ATP Finals: Federer és Zverev sem hibázott

1 hétig Londonra figyel minden tenisz szerető, hiszen 8 ember szórakozása izgalmas lesz. Az első nap a Boris Becker csoport küzdelmeivel indultak el.

Roger Federer-Jack Sock 6/4 7/6(4) 

Jack Sock számára pozitív lehetett a Roger Federer elleni kezdés, hiszen a svájci általában nem volt egy jó kezdő az év végi világbajnokságon. Az amerikai ráadásul jó formában volt, hiszen bármennyire nem egy erős mezőnyben nyerte meg a párizsi viadalt, mégis csak ATP 1000-es versenyt nyert.

Federer hozta a kötelezőt a nyitómeccsen
Kép forrása: eurosport.com

Sock az elején finoman szólva is beragadt, az izgalom által elveszítette első adogatójátékát, pályafutása első világbajnokságán. Ez most sokba került neki, Federer nem volt hajlandó kiengedni egy percig sem, a hatszoros bajnok 6/4-es szettjében adogatását még a “dobpergésig” sem lehetett szorongatni. A második játszmában Federer már a Tiebreak előtt dönthetett volna, hiszen hosszú játékokban 4 break labda is kimaradt. A rövidítésre Sock mégsem tudott annyi erőt kapni, hogy kiegyenlítsen, ezzel a vereséggel még sincs semmi baj. Federer most nem maradt az öltözőben, csupán a tőle megszokott nyögvenyelős vb kezdést 2 szettes győzelemre váltotta.

Alexander Zverev-Marin Cilic 6/4 3/6 6/4

Ki-ki meccsre lehetett számítani, hiszen két hasonló kaliberű teniszező találkozott a Nitto ATP Finals 1. napjának második mérkőzésén.

Zverev kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg Cilic ellen
Kép forrása: beinsports.com

Az első játszma lemásolta a délutáni csörte kezdését, Zverev első break előnyét könnyedén végig vitte. A langaléta horvátnak ebben a játékrészben kevés lehetőség adódott, egy break labdáját nem tudta kihasználni és ez nem fért bele. Egy idő után az első szett ellenére úgy tűnt, hogy Cilic érhet révbe. Megnyerte korai break előnyét tökéletesen kamatoztatva a második játszmát, majd a harmadikban ismét hamar fórhoz jutott. Német vetélytársa viszont nem hátrált, szinte azonnal visszajött. A két játékos szépen egymás mellett húzta az evezőt, majd 5-4-nél Zverev egyre erősebb csapásai megállíthatatlanok voltak. Zverev egyszer csak a semmiből, bár akkor már jobban teniszezett Cilicnél, a legjobb időpontban breakelt. Zverev tehát a görcsös mérkőzésen már túl van, 3 szettes győzelme alatt remekül tudott nehéz helyzetből, hátrányban küzdeni, megérdemelten nyerte a csoport egyik legfontosabb mérkőzését.

Holnap előbb Dominic Thiem és Grigor Dimitrov csatája jön. Este 9 órakor pedig David Goffin próbálja legyőzni Rafael Nadalt. 

Kiemelt kép forrása: realsport101.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.