Davis Kupa 2017: Franciaország vezet 2-1-re a páros után

Richard Gasquet és Pierre-Hugues Herbert négy szettben hozta a kötelezőt és egy győzelemnyire a végső sikertől juttatták a hazaiakat.

Szombaton a páros mérkőzéssel folytatódott a 2017-es Davis Kupa döntője Franciaország és Belgium között. A Lille-i hétvége második napján az volt a kérdés, melyik csapat fog egy győzelemre kerülni a végső sikertől a harmadik meccs után. Pénteken számottevő különbség nem alakult ki a csapatok között, sem David Goffin, majd Jo-Wilfried Tsonga sem okozott negatív meglepetést, így az első nap 1-1-es állással zárult.

A páros meccs az a pontja a ennek a párharcnak, melyben a tizedik győzelmére hajtó franciák abszolút fölényt élvezhettek. Yannick Noah azonban meglepő döntést hozott azzal, hogy Pierre-Hugues Herbert állandó páros partnerét, Nicolas Mahut-t nem a jó formába lendülő és rendkívül technikás (na, meg tapasztalt) Julien Benneteau-val, hanem az inkább egyéniben tapasztaltabb Richard Gasquet-val pótolta. Az első szett azonban az Open Éra egyetlen francia férfi Grand Slam-bajnokát igazolta. Joris De Loore és Ruben Bemelmans mindössze egy játékot tudott a nyitójátszmában nyerni. A két belga azonban nem adta fel és a második szettben a másodjára megerősített break-előnyt megtartva egyenlített ki.

Bemelmans (háttal) és De Loore (szemben) nem adták olcsón a bőrüket, a szettelőnyért is adogattak
Kép forrása: twitter.com/WeAreTennis

A egalizálás csak még jobban meghozta a mérkőzésbe a vendégeket, akik a harmadik játszmában még a szett megnyeréséért is adogathattak, 5/4-es állásnál azonban csak egyetlen egy pontot nyertek. A játszma sorsát ez a momentum pecsételte meg. Ugyan a belgák még elérték, hogy legyen tie-break, ott azonban teljesen felőrölte őket Herbert és Gasquet, akik a játszma 13. játékában csak két labdamentet veszítettek el. Férfi páros mérkőzés ellenére megvoltak a lehetőségei bőven a fogadóknak, hogy játékot nyerjenek, ez pedig igaz volt a negyedik játszmára is. De Loore és Bemelmans hiába volt megint szetthátrányban, újfent megszorongatták a hazai kettőst, de 3/2-nél a két break-labdát nem használták ki, ez pedig a következő játékban bosszulta meg önmagát, mikor ugyanilyen sansszal a franciák már képesek voltak élni. Gasquet-ék aztán végig is vitték előnyüket és 3 óra 7 perc alatt nyerték meg a páros meccset.

Yannick Noah nagyon együtt élt a játékkal
Kép forrása: twitter.com/MathildeLAzou

Végeredmény: P-H. Herbert/R. Gasquet – R. Bemelmans/J. De Loore 6/1 3/6 7/6(2) 6/4

A PÁRHARC ÁLLÁSA: FRANCIAORSZÁG – BELGIUM 2:1

Ezzel a párharc legerősebbnek vélt találkozója Jo-Wilfried Tsonga és David Goffin között egy ilyen párosításhoz méltó presztízzsel fog bírni. A franciák egyetlen egy győzelemre vannak már csak végső sikertől. Amennyiben Goffin nyeri azt a meccset, minden Lucas Pouille és Steve Darcis összecsapásán fog eldőlni.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/WeAreTennis

A hozzászólások le vannak zárva.