Thrillier és egy simább győzelem után Bautista Agut-Del Potro döntő Aucklandben

Kialakult a döntő párosítása Aucklandben. A holnapi fináléban Roberto Bautista Agut küzd meg a trófeáért Juan Martin Del Potroval.

Bautista Agut Tiebreakeken keresztül jutott a fináléba
Kép forrása: stuff.co.nz

A négy elődöntősből Robin Haase volt az egyetlen volt, aki korábban nem tudott még diadalmaskodni Aucklandben, hiszen az első mérkőzésen a 2016-os bajnok Roberto Bautista Aguttal csapott össze. A holland játékos a döntő kiharcolásától egyetlen-egy rövidítésre volt, azonban mégsem tudott igazán közel kerülni a győzelemhez. Bautista Agut miután az első szett rövidítését elbukta, a második és a harmadik szett Tiebreakját is végig előnyben nyerte meg, hozva az egy 2 óra 55 perces kőkemény csatát.

Del Potro 2009 után nyerhet újra Aucklandben
Kép forrása: minutouno.com

A második elődöntőben egy korábbi, zsinórban háromszoros bajnok David Ferrer találkozott a 2009-es győztes Juan Martin Del Potroval. Az első játszmában Del Potro kezdett break előnyben, amiből a spanyol a játszma közepén sikeresen kikecmergett, azonban rögtön utána egy újabb adogatás elvesztés már a szettbe került számára. Az argentin játszma előnye tudatában a folytatásban 4-4-nél a lehető legjobbkor csinált újabb breaket, majd 5-4-nél a második mérkőzéslabdáját értékesítve lezárta a mérkőzést.

Kiemelt kép forrása: depor.com

A hozzászólások le vannak zárva.