A 2016-os győztes ismét lecsapott Aucklandre

2018. január 13.
by cort

Az ötödik helyen kiemelt Roberto Bautista Agut győzelmével zárult az 561 ezer dollár összdíjazású aucklandi ATP tenisztorna

A mérkőzést a 2016-os győztes spanyol kezdte jobban, háromszor is elvette a hórihorgas argentin adogatását, és alig fél óra alatt, 6-1 arányban abszolválta a nyitó játszmát.

A folytatásban változott a játék képe, Del Potro stabilabb volt saját adogatójátékában. A második szett sokáig az adogatókról szólt, de a tizedik játékban Del Potro kiharcolta, és pontra váltotta a játszma egyetlen break lehetőségét, ezzel kiegyenlítette a szettek állását. A döntő felvonás az előzőhöz hasonló forgatókönyv szerint alakult. Az adogatok sokáig érinthetetlenek voltak, egészen a 11. játékig, amikor a spanyol breakelni tudott, pár perccel később pedig kiszerválta a meccset.
Mindkét játékos jo játékkal hangolt Melbourne-re, és nem is ártott a jó felkészülés, a győztes spanyol az Australian Open első fordulójában Fernando Verdascoval találkozik, míg a hétfőtől ismét top tizes Del Potro az amerikai tehetség Frances Tiafoe ellen lép pályára.

R. Bautista Agut (spanyol, 5.) – J. Del Potro (argentin, 2.) 6-1 4-6 7-5

Kép forrása: twitter.com/atpworldtour

A hozzászólások le vannak zárva.