AusOpen 2017: Bencic nyerte a nap mérkőzését, az amerikaik leégtek az első napon

2018. január 15.
by cort

Nem is olyan rég még a négy US Open elődöntős amerikai hölgyet ünnepelték New Yorkban, a mai napot viszont alighanem gyorsan elfelejtenék Williams-ék.

A nap egyik legjobban várt összecsapásán a hosszú kihagyás után ismét nagyszerű formában teniszező Belinda Bencic a tavalyi finalista Venus Williams-szel találkozott. A még most is szemtelenül fiatal svájci ismét olyan játékkal rukkolt elő, amivel néhány éve meg a világranglista 7. helyén állt, a mérkőzés folyamán pont annyival nőtt rutinos riválisa fölé, ami elegendőnek bizonyult a győzelemhez, és amihez – Bencic elmondása szerint – köze volt Roger Federernek is.

“Nagyszerű érzés, hogy tanácsokat adott nekem, megpróbált tippeket adni, és segíteni. Nagyon csodálom őt, hogy a mérkőzések előtt az öltözőben milyen nyugodt tud maradni, viccel a csapatával, vagy éppen bárkivel. Majd felmegy a pályára, és hihetetlenül koncentrált. Azt hiszem ez a legfontosabb, amit szeretnék tőle eltanulni. A pályán kívül is egy nyugodt, alázatos ember, és szívesen ad tanácsot valaki olyannak, mint én. Azt hiszem, ez nagyon különlegessé teszi őt.”

A mai nap alighanem bekerül az amerikai női tenisz fekete napjai közé. A tavalyi finalista Venus Williams, a US Open bajnok Sloane Stephens, a tavalyi melbourne-i és new yorki elődöntős Coco Vandeweghe kikapott, és szintén az első fordulóban búcsúzott CiCi Bellis, Jennifer Brady, Sofia Kenin, Alison Riske, Taylor Townsend és Irina Falconi is. Egyedül Nicole Gibbs élte túl az első kört, de neki sincs túl sok esélye a folytatásban.

Az alsó ág legnagyobb esélyesei közül játszmaveszteség nélkül jutott a második fordulóba Caroline Wozniacki és Elina Svitolina is, míg némi meglepetésre búcsúzott a 2014-es finalista Dominika Cibulkova.

A mai játéknap eredményei:

A hozzászólások le vannak zárva.