AusOpen 2018: Elegáns kezdés a címvédőtől

2018. január 16.
by cort

Magabiztos játékkal jutott a második fordulóba a tavalyi győztes Roger Federer.

A második helyen kiemelt svájci az első körben a szlovén Aljaz Bedene ellen lépett pályára, és 1 óra 41 perc alatt három játszmában abszolválta az első feladatot. Federer rendkívül hatékony volt az adogatásai mögött (mindössze két breaklabdával kellett szembenéznie), miközben ő négyszer is lebreakelte ellenfelét. Tenyeres és fonák oldalról is tudta irányítani a játékot, nem hagyott esélyt Bedenének kibontakozni. Federer a következő fordulóban a német Jan-Lennard Struff-fal találkozik.

A favoritok közül simán jutott a következő körbe a negyedik kiemelt Alexander Zverev, az ötödik helyen rangsorolt Dominic Thiem, valamint az újra top 10-es Juan Martin Del Potro.

Izgalmas összecsapásnak ígérkezett a 19. kiemelt Tomas Berdych, és az előző héten Sydney-ben fantasztikusat futó De Minaur mérkőzése. A fiatal ausztrál sokáig tudta tartani a lépést Berdych-kel, de az első két játszma után már csak a rutinos cseh volt a pályán, és mindössze egy játékos engedélyezett a hazai közönség előtt teniszező tinédzsernek.

Fucsovics Márton és Novak Djokovic továbbjutásáról már korábban írtunk.

További eredmények:
A. Zverev (német, 4.) – T. Fabbiano (olasz) 6-1 7-6 7-5
R. Federer (svájci, 2.) – A. Bedene (szlovén) 6-3 6-4 6-3
D.Thiem (osztrák, 5.) – G. Pella (argentin) 6-4 6-4 6-4
T. Berdych (cseh, 19.) – A. De Minaur (ausztrál, WC.) 6-3 3-6 6-0 6-1
D. Medvedev (orosz) – T. Kokkinakis (ausztrál, WC.) 6-2 6-7 7-6 6-4
J. Del Potro (argentin, 12.) – F. Tiafoe (amerikai) 6-3 6-4
Kép forrása: Ryan Pierse

A hozzászólások le vannak zárva.