AusOpen 2018: Vereség, amire nem lehet rossz szavunk

Fucsovics Márton tisztességesen helytállt Roger Federer ellen a legjobb 16 között.

Hozta a formáját Federer
Kép forrása: twitter.com/australianopen

Amikor kialakult a főtábla, még csak szinte viccből képzeltük el, hogy mi van, ha ez összejön. Marci azonban nem viccelt. A 13. kiemelt Sam Querrey legyőzése után már realitássá vált egy Roger Federer (2.) elleni találkozó. A magyar teniszező egy álmot váltott valóra: Grand Slam-tornán megmérkőzni a nagy kedvencével. E nagy lehetőségen felbuzdulva nem lett lámpalázas, pedig teniszezőként most járt először a Rod Laver Arénában. Bár a címvédő break-labdáig sem engedte Marcit, a hamarosan 26 éves nyíregyházi fiatalember derekasan megküzdött a sportág valaha volt egyik legnagyobb alakjával. A két játékos közötti különbség igazolta azért a papírformát, de Fucsovics küzdeni tudásáról tett tanúbizonyságot, ugyanis Federer 10 fogadóelőnyéből 7-et hárított. A második játszmában ráadásul megőrizte a szerváját, s csak rövidítésben maradt alul, miután az első szettről egy break döntött. A folytatásra nyílt ki igazán az olló a felek között: Federer két játékot is megnyert fogadóként. Marcinak így sincs szégyenkezni valója, ütött 26 nyerőt és még egy “come on”-t is kikényszerített a helvétből. Nem csak ezen a meccsen, hanem az elmúlt hetekben nyújtott olyan teljesítményt, amiről még az unokáinak is mesélni fog. Na, meg mi is, hiszen ezeket a napokat nem lehet elfelejteni, s csak remélni tudjuk, hogy lesz még párja az ilyen történéseknek.

Végeredmény: Federer – Fucsovics 6/4 7/6(3) 6/2

A 19-szeres Grand Slam-bajnoknak már meg is van a következő ellenfele a cseh Tomas Berdych (19.) személyében, aki még a kora hajnali órákban jutott túl könnyedén az olasz Fabio Fogninin (25.), 6/1 6/4 6/4-es győzelmet aratva.

A hétfői programból már csak két mérkőzés van hátra: Dominic Thiem (5.) már játszik az amerikai Tennys Sandgrennel, Novak Djokovic (14.) pedig a dél-koreai Hyeon Chung ellen nyitja majd a Rod Laver Aréna “night session”-jét.

MÉG EGYSZER  GRATULÁLUNK MARCINAK! CSAK ÍGY TOVÁBB EZEK UTÁN IS! LEHET KÉSZÜLNI A DAVIS KUPÁRA MOST MÁR!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/australianopen

A hozzászólások le vannak zárva.