AusOpen 2018: Wozniacki révbe ért

2018. január 27.
by cort

Három órás fantasztikus csatát követően a dán Caroline Wozniacki nyerte az év első Grand Slam trófeáját.

Ennél jobb női döntőt nem is kívánhattunk volna. Az előjelek Wozniacki sikerét jósolták, a dán hölgy fizikálisan jobb állapotban volt, mint román riválisa, és az utóbbi egy évben sokat fejlődött a játéka, emellett a két hölgy legutóbbi mérkőzését is simán nyerte.

Az összecsapás ennek megfelelően indult, Wozniacki már a második játékban elvette Halep adogatását, és gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert. Halep szépen tartotta magát, magabiztosan hozta az adogatójátékait, és 4-5-nél, amikor a dán a játszmáért adogathatott, egyenlíteni tudott, majd jöhetett a tie-break. A rövidítésben Wozniacki koncentrált jobban, és hiba nélkül 7-2-re hozta a tie-breaket.

A második felvonásban kicsit változott a játék képe. Wozniacki visszavett a tempóból, Halep pedig fáradni látszott. Minden hosszabb labdamenet és játék a dán malmára hajtotta a vizet, ennek ellenére 4-3-nál Halep tudott breakelni. A román játékos hihetetlen hősiesen küzdött, a mérkőzés ezen szakaszában aligha volt olyan, aki arra gondolt “na, ez is csak egy unalmas női mérkőzés”. Halep három breaklabdát hárítva kiszerválta a meccset, és egyenlített, majd egy 10 perces hőség szünetet követően jöhetett a harmadik szett.

A döntő játszma hatalmas csatát, és izgalmakat hozott. Halep látványosabban, többet kockáztatva teniszezett, igyekezett hamarabb befejezni a labdameneteket, Wozniacki pedig továbbra is kikezdhetetlen volt, és falként küldte vissza a labdákat. A dán hölgy a második játékban breakelni tudott, majd néhány break-váltás után már 3-1-re vezetett. Halep azonban elkapta a fonalat, és az utolsó tartalékait mozgósítva 4-3-ra fordított, és breakelőnnyel ülhetett le pihenni. Wozniacki térdproblémák miatt ápolást kért, és ez a szünet döntőnek bizonyult, az ápolást követően már csak a dán hölgy nyert játékot, és 2 óra 53 perc alatt 7-6 3-6 6-4 arányban győzedelmeskedett.

Wozniacki hosszú várakozás, és rengeteg kritika után tehát révbe ért. Hat év után ismét az ő nevével kezdődik a női teniszezők legfrissebb világranglistája, és most már biztosan elhallgatnak azok, akik szerint egy játékos nem érdemli meg, hogy Grand Slam győzelem nélkül világelső legyen.

Képek forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.